MEGA MIS SAVLADALA I FMP ZA ČETVRTU POBEDU U NIZU

Košarkaši Mega MIS-a nastavili su sa odličnim partijama, pošto su u 16. kolu ABA lige, u Hali sportova Ranko Žeravica savladali FMP SoccerBet i tako upisali četvrtu vezanu pobedu 86:72 (23:18, 23:14, 22:18, 18:22). Izabranici Marka Baraća su krajem prve četvrtine počeli da preuzimaju stvari u svoje ruke, da bi već do poluvremena stekli komfornu prednost. U trećoj deonici su je bez većih problema čuvali i držali stvari pod kontrolom. Mega je potom povela i sa 20 razlike, čuvala dvocifren višak u odlučujućih 10 minuta i na kraju upisala više nego zaslužen trijumf. Tako je popravila učinak na 9-7, dok je FMP ostao na pet pobeda (5-11).

Omerdžan Ilijasolu je pružio sjajnu partiju i predvodio Megu sa 20 poena. Bio je i blizu dabl-dabla, pošto je podelio i sedam asistencija. Uroš Plavšić je ponovo bio odličan sa 19 poena (indeks 21), a ključni tandem je najboljom partijom u sezoni ispratio Filip Jović, koji je meč okončao sa 12 poena. 

U ekipi FMP-a najefikasniji Vojislav Stojanović sa 13 poena, Kajl Foster je postigao 12, dok je dvocifren sa 10 bio i Nikola Šaranović. 

Gosti iz Železnika su nešto bolje otvorili susret i bili u prednosti sredinom prvog kvartala, ali su se potom razigrali Iljasolu i Plavšić, Malovec je postigao trojku i finiš deonice pripao je Megi koja je prvi odmor dočekala sa 23:18. Nastavila je Baraćeva ekipa sa dobrom igrom, pa je posle četiri vezana poena Maloveca stigla i do dvocifrene prednosti posle tri minuta igre u drugoj četvrtini. Čuvala je dvocifren višak, potom ponovo podigla broj obrtaja u završnici, pa je poluvreme dočekala sa komfornim viškom od 14 poena (46:32).

Plavšić je posle 11 postignutih poena u prvom poluvremenu, odmah postigao još četiri na startu treće deonice. Potom je Iljasolu vezao tri trojke, pa je tako odbio nalet rivala i Mega je održavala dvocifrenu prednost, da bi poslednji odmor dočekala sa velikih 68:50. Odmah je na startu odlučujućeg kvartala razlika otišla i na 20 poena, pa je bilo jasno da je Baraćev tim na pragu novog trijumfa. FMP je uspeo da smanji zaostatak, ali ne i ozbiljnije da ugrozi prednost Mege, koja je rutinski privela meč kraju i nastavila pobedonosni niz. 

U narednom kolu ABA lige, Mega MIS gostuje braniocu titule, ekipi Partizan Mozzart Beta. Susret je zakazan za ponedeljak, 22. januar, od 19.00 u beogradskoj Štark Areni.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 4, Jelvić 5 (10 sk), Popović, Milutinović, Iljasolu 20 (7 as), Đurišić 8, Kovačević 4, Gnjidić 5, Plavišić 19 (in 21), Jović 12, Malovec 9

FMP: Votson 3, Foster 12, Rebec 8, Subotić 3, Roberts 5, Stepanović 7, Šaranović 10, Simović 3, Matović, Stojanović 13, Beson 2, Kuzmić 6

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov