MEGA MIS SE BORILA DO KRAJA, ALI IZGUBILA U PODGORICI OD SC DERBY-A

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da upišu i šestu pobedu u ABA ligi ove sezone, pošto su posle 40 minuta velike borbe u 10. kolu izgubili u Podgorici od SC Derby-a 89:82 (17:17, 29:19, 13:24, 30:22). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa domaćinom u uvodnih 10 minuta, ali nisu uspeli da mu pariraju u završnici druge četvrtine, pa se na veliki odmor otišlo sa viškom od 10 poena u korist Studentskog centra. Ipak, usledila je reakcija mlade Megine ekipe, koja je došla i do preokreta pred odlučujuću deonicu, da bi se Podgoričani potom ponovo odlepili, u dva navrata vodili sa dvocifrenim pluso. Odbijala je Baraćeva ekipa da se preda, pa je do poslednjih sekundi pokušavala da vrati prednost, ali nije uspela. Tako Mega MIS posle 10 mečeva ima polovičan 5-5 učinak, dok je SC Derby popravio bilans na 6-4.

Najefikasniji u redovima Mege na kraju je bio Nikola Topić sa 20 poena, a ubeležio je i pet asistencija. Ispratili su ga Andrija Jelavić i Nikola Đurišić sa po 14 poena, a u listu strelaca se upisalo čak 10 Baraćevih pulena.

Nedostajali su Megi Uroš Plavšić i Nikola Janković, pa je tako do izražaja u pobedničkom sastavu došao centar Kenan Kamenjaš sa 18 poena. Po 14 su dodali Obri Dokins i Mateo Drežnjak, dok je dvocifren sa 12 poena bio i bivši igrač Mege Luka Bogavac.

Mega je dobro otvorila meč i posle trojke Maloveca i poena Popovića iz reketa povela sa 9:4 u ranoj fazi, ali je usledila serija domaćina 6:0 za preokret. Nastupila je velika borba do prvog odmora, da bi posle 10 minuta na semaforu stajao nerešen rezultat 17:17. Studentski centar je uspeo da stekne i nešto osetniju prednost početkom drugog kvartala, ali je Baraćev tim pravovremeno odreagovao i ponovo je nastupio egal. Sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada su Podgoričani sa dve trojke stekli dvocifrenu prednost prvi put na meču, pa se na pauzu otišlo sa 46:36 u korist domaćeg sastava.

Sredinom treće četvrtine Megu je pokrenuo Đurišić, da bi posle serije 11:2 prišla na samo poen zaostatka, a onda je Kovačević preokrenuo na ulasku u poslednji minut, pa je Baraćev tim u odlučujući period ušao sa poenom prednosti (59:60). Iako je četvrtu deonicu Mega otvorila poenima Topića i blago uvećala višak, usledila je serija SC Derby-a 11:2 za novi preokret. Prišao je tim Marka Baraća na minus tri, ali se domaćin ponovo odlepio i na tri minuta do kraja ponovo imao dvocifren suficit. Borila se Mega do kraja, prišla na minus šest u poslednjem minutu, ali nije imala snage za još jedan veliki preokret.

U narednom kolu košarkaši Mega MIS-a dočekuju Crvenu zvezdu, a susret je zakazan za ponedeljak, 11. decembar, od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Mega MIS: Miljenović 6, Jelavić 14, Marković 2, Kobzistij, Popović 3, Milutinović, Iljasolu 7, Đurišić 14, Kovačević 6 (6 sk), Jović 5, Topić 20 (5 as), Malovec 5

SC Derby: Bogavac 12, Pavlićević 2, Vučeljić, Hadžibegović 9, Baćović, Ivišić 6, Dokins 14, Drobnjak 2, Drežnjak 14, Kamenjaš 18, Kapusta 4, Mirković 8

Foto: SC Derby/Filip Filipović