BARAĆ: „NAJVEĆI PROBLEMI SU BILI U SKOK IGRI I POENIMA IZ DRUGE PRILIKE, MORAO JE DA SE PRUŽI VEĆI OTPOR“

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da upišu i šestu pobedu u ABA ligi ove sezone, pošto su posle 40 minuta velike borbe u 10. kolu izgubili u Podgorici od SC Derby-a 89:82 (17:17, 29:19, 13:24, 30:22). Izabranici Marka Baraća su u odlučujućih 10 minuta ušli sa viškom poena posle preokreta u trećoj četvrtini, ali nisu uspeli da zadrže prednost. Borili su se do poslednjeg trenutka, ali nisu imali snage da još jednom okrenu rezultat, pa posle 10 rundi imaju polovičan učinak 5-5 u regionalnom takmičenju, dok je Studentski centar popravio bilans na 6-4.

Trener Marko Barać je izneo utiske na konferenciji za medije posle utakmice:

Uspeli smo u trećoj četvrtini da nađemo postavu koja je bila u stanju da parira rivalu u skoku i podigne agresivnost u odbrani. Da igra na način na koji želimo. Prešli smo u vođstvo, ali očigledno je jedino ta postava funkcionisala večeras. Čim smo pokušali da je osvežimo i zadržimo isti ritam, domaćin se brzo vratio u vođstvo. Potom smo imali nekoliko loših odluka u kontranapadu i to je bilo to. Kada se statistički pogleda, jasno je gde su najveći problemi, gde je prednost SC Derby-a došla do izražaja – u skok igri, poenima iz druge prilike. Znali smo u pripremi da je domaća ekipa druga po broju ofanzivnih skokova u ABA ligi, prva po poenima iz druge šanse. Evidentno je da su nam nedostajala dva prava centra u rosteru, da smo došli bez kapitena Plavšića i Jankovića, te da nam je verovatno nedostajalo malo „mesa“ u reketu. Međutim, jedina stvar u košarci koja je stvar želje je skok – i to je večeras moralo da bude bolje. Morao je da se pruži veći otpor. Nastavljamo dalje da treniramo, da se spremamo za sledeće utakmice, radimo na elementima koji večeras nisu bili dobri. Trudićemo se i da nastavimo sa stvarima koje smo dosada radili dobro. Domaćinu bih poželeo mnogo sreće u nastavku sezone,

rekao je Barać.

U narednom kolu košarkaši Mega MIS-a dočekuju Crvenu zvezdu, a susret je zakazan za ponedeljak, 11. decembar, od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: SC Derby/Filip Filipović