BARAĆ: „VELIKA RAZLIKA U ENERGIJI NA POČETKU I KRAJU, ČESTITAM MOMCIMA NA DRUGOM POLUVREMENU, NASTAVLJAMO DA TRENIRAMO“

Košarkaši Mega MIS-a otpočeli su novu sezonu u ABA ligi na jednom od najtežih gostovanja i uprkos sjajnoj igri u drugom poluvremenu, nisu uspeli da savladaju Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, 89:87 (31:21, 31:21, 20:25, 7:20). Izabranici Marka Baraća su posle 62 primljena poena u prvom poluvremenu, zaigrali neuporedivo bolje u nastavku i počeli da tope zaostatak od 20 poena. Fantastičnom igrom na oba kraja u poslednjoj deonici potpuno su se vratili u meč i poravnali na ulasku u poslednji minut! Ipak, gosti su došli do poena u završnici, Mega je imala šut za pobedu, ali lopta nije htela u koš posle pokušaja Andrije Jelavića.

Trener Marko Barać je izneo utiske posle premijere u novoj sezoni ABA lige:

Nadam se da je bila zanimljiva utakmica, kakve su često znale da budu u prošlosti između Cedevite i Mege. Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobedi. Utakmicu koju smo imali u Podgorici su shvatili kao opomenu i to smo očekivali, upozoravali da nas čeka drugačiji meč i za to se spremali. Evidentno je da to što preko 50 odsto našeg tima je večeras prvi put upisali minute u ABA ligi je uticalo da ne razumemo u potpunoj meri način na koji to treba da odgovorimo. Rezultat toga je bio neverovatan procenat Cedevite u prvom poluvremenu. Kada smo u drugom poluvremenu zaigrali na način na koji ovaj tim treba da igra, podigli nivo agresivnosti i energije, doprineli smo da se ti procenti uproseče i da budu normalniji. Vraćali smo se korak po korak, nekoliko puta probali da smanjimo, prišli na jednocifrenu razliku i uveli potom utakimcu u sam egal. Mogu da čestitam momcima kako su izgledali u drugom poluvremenu. Postojala je prevelika razlika u energiji na početku i kraju utakmice, videćemo koji je razlog, pored neiskustva, za tako nešto. Došli smo na jedna posed, iz akcije koje dosta treniramo do šuta koji smo želeli. Šut za pobedu ovaj put nije ušao, ali preuzimam odgovornost za sve promašaje mojih igrača, kada oni istrče na način na koji su istrčali u drugom poluvremenu. Nastavićemo da treniramo i siguran sam da će ti šutevi u budućnosti ulaziti. Puno sreće Cedeviti Olimpiji u narednim utakmicama,

rekao je Barać.

U drugom kolu ABA lige, Mega MIS dočekuje čačanski Borac Mozzart, a susret je zakazan za petak, šesti oktobar, od 20.00 u Hali sportova Ranko Žeravica uz besplatan ulaz.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer