UBEDLJIVA POBEDA MEGA MIS-A PROTIV TAMIŠA U POSLEDNJOJ PROVERI PRED POČETAK SEZONE

Košarkaši Mega MIS-a su u poslednjoj proveri pred početak nove sezone u ABA ligi savladali ekipu Tamiša u hali Mega Factory rezultatom 87:59 (15:11, 22:13, 21:18, 29:17). Izabranici Marka Baraća su nakon tvrde prve deonice stekli kontrolu u drugoj, da bi nakon izjednačene borbe u trećoj četvrtini, vrlo brzo u odlučujućoj otklonili sve dileme o pitanju pobednika. 

Najefikasniji sa 17 poena bio je Stefan Miljenović, koji je ujedno bio i najkorisniji sa indeksom 24. Ispratili su ga Petar Kovačević sa 12, Filip Jović i Luka Paunović sa po 11, kao i Uroš Plavšić sa 10 poena.

Tražile su obe ekipe ritam u uvodnim minutima, ali košarkaši Mege su se nešto bolje snašli, pa su prvi odmor dočekali sa četiri poena viška. Kako je meč odmicao, tako su Baraćevi puleni podizali broj obrtaja, nastavili sa dobrom igrom u odbrani i do poluvremena uspostavili kontrolu, te su posle 20 minuta igre vodili sa 13 poena razlike. 

Pružio je Tamiš dobar otpor po povratku sa pauze, ali je Mega čuvala dvocifren višak i držala stvari pod kontrolom. Barać je iskoristio priliku da raspodeli minutažu i proveri sve raspoložive snage, a u poslednjoj četvrtini njegovi puleni su dodali gas, odigrali najefikasniju deonicu na susretu i na pravi način priveli meč, ali i pripreme za novu sezonu kraju. 

Mega MIS: Jelavić 9 (6 sk), Topić 2 (4 as, 4 sk), Miljenovića 17 (24 in), Kobzistij 8, Đurišić 2, Kovačević 12, Jović 11, Malovec 3, Paunović 11, Milutinović 2, Plavšić 10

Mega novu sezonu u ABA ligi otvara 30. septembra od 18 časova u Ljubljani, kada gostuje Cedeviti Olimpiji u okviru prvog kola. 

Foto: Mega MIS