MLADI KOŠARKAŠ MEGA MIS-A URBAN KROFLIČ OTPUTOVAO U POLJSKU NA JUBILARNO 20. IZDANJE EVROPSKOG KAMPA KOŠARKE BEZ GRANICA

Od 25. do 28. avgusta će se u Vroclavu održati jubilarno 20. izdanje evropskog kampa Košarke bez granica (Basketball Without Borders Europe 2023), a prisustvovaće mu i talentovani košarkaš Mega MIS-a Urban Kroflič.

Posle odlične sezone u juniorskom timu Mege sa kojim je osvojio domaće prvenstvo i U19 ABA ligu, igrao na završnom turniru Evrolige, Kroflič je sa reprezentacijom Slovenije učestvovao i na Evropskom prvenstvu u Nišu, gde je bio jedan od najboljih igrača svoje selekcije sa prosekom od 12,4 poena i 4,3 skoka. Kao nagrada za odlične partije došao je poziv za učešće na kampu Košarke bez granica, koji će se prvi put održati u Poljskoj.

Kroflič će zajedno sa brojnim evropskim biserima njegovog uzrasta imati priliku da uči od bivših FIBA, NBA i WNBA košarkaša i košarkašica, kao i trenera i brojnih legendi ovog sporta, među kojima će ovoga puta biti košarkaš San Antonio Sparsa i poljski reprezentativac, Džeremi Sohen.

Čak 38 bivših polaznika kampa Košarke bez granica našlo se među 120 internacionalaca koji su počeli minulu sezonu u NBA, uključujući i Danila Galinarija, Denija Avdiju, Kilijana Hejsa, Darija Šarića i Jonasa Valančijunasa.

Od 2001. je na kampu učestvovalo preko 4.200 mladih košarkaša iz 137 različitih zemalja, a čak 112 bivših učesnika je stiglo do NBA ili WNBA.

FIBA I NBA su dosad organizovali 71 kamp Košarke bez granica, u 47 različitih gradova i 32 različite države, na šest kontinenata.

Poziv uručen Krofliču samo je još jedna potvrda dobrog rada u omladinskim kategorijama Mega MIS-a koja je tokom godina redovno imala svoje predstavnike na BWB kampu, a prošle godine je na istom kampu učestvovao njegov saigrač iz juniorskog pogona Bogoljub Marković.

Foto: Mega MIS