NIKOLA TOPIĆ NA POZAJMICI U MEGI DO KRAJA SEZONE

Osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom Srbije na U18 Evropskom prvenstvu u Nišu, Nikola Topić, novo je pojačanje Mega MIS-a. Talentovani plejmejker će za ekipu Marka Baraća nastupati kao pozajmljen igrač Crvene zvezde do kraja sezone 2023/24.

Topić je ponikao u novosadskom klubu Difens, da bi početkom 2020. potpisao višegodišnji stipendijski ugovor sa Zvezdom. Tokom sezone 2021/22 je počeo da trenira sa prvim timom, a prvi zvanični nastup za seniore upisao je u martu 2022. godine.

U sezoni za nama bio je najkorisniji igrač kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu, kao i član idealne petorke završnog turnira u Kaunasu. Tokom drugog dela protekle takmičarske godine nastupao je i za OKK Beograd i beležio 18,1 poena i 4,8 asistencija u Košarkaškoj ligi Srbije, kao i 17,2 poena i 6,3 završna dodavanja u Superligi.

Krajem jula je u dresu reprezentacije Srbije osvojio Evropsko prvenstvo u Nišu zajedno sa tri mlada igrača Mega MIS-a, Bogoljubom Markovićem, Filipom Jovićem i Andrejem Mušickim, a bio je proglašen i za MVP-a kontinentalne smotre za juniore, pa je uz Markovića bio uvršten i u najbolju petorku. Na sedam nastupa prosečno je upisivao 15,3 poena i 5,1 asistenciju.

Nikola, dobro došao!

Foto: FIBA; OKK Beograd