KAPITEN MEGE LUKA CEROVINA NASTAVLJA KARIJERU U FRANCUSKOJ

Kapiten Mega MIS-a Luka Cerovina će u nastavku karijere nastupati za francuskog prvoligaša Nansi Basket!

Cerovina (23) je u redove Mege došao 2016. godine gde je prvo nastupao za kadetski pa potom za juniorski tim sa kojim je osvojio 2. mesto na finalnom turniru juniorske Evrolige 2017. godine i titulu u U19 ABA ligi 2018. godine. Za prvi tim je odigrao ukupno 146 zvaničnih utakmica po čemu je na drugom mestu u klupskoj istoriji. Za prvi tim je debitovao u Superligi 2018. godine, odigravši ukupno šest sezona za prvi tim uz jednu sezonu (2018/19) na dvojnu licencu za OKK Beograd.

Kapiten Mege koji igra na pozicijama beka i krila nije krio zahvalnost prema klubu u kome je proveo ukupno sedam godina:

 – Želeo bih da se zahvalim svima u Megi na ovih prelepih sedam godina, svim svojim trenerima, saigračima i uopšte, svim ljudima koji su deo ove organizacije. Bila mi je velika čast biti kapiten ove ekipe i ovih sedam godina u Megi će mi ostati u najlepšem sećanju,

izjavio je Cerovina.

U ABA ligi je ove sezone u proseku beležio 7.8 poena, 3.2 skoka i 2.9 asistencija dok je u Superligi u proseku imao 12.5 poena, 3.5 skokova i 2.2 asistencije po utakmici. Sa Megom je u nedavno završenoj sezoni ostvario plasman u četvrtfinale plej-ofa ABA lige i polufinale Superlige, dok je u Kupu Radivoja Koraća ostvaren plasman u finale.

Hvala na svemu i srećno Cero!

Foto: Mega MIS