DANKO BRANKOVIĆ U NASTAVKU KARIJERE U BAJERNU

Centar Mega MIS-a Danko Branković (22) nastaviće karijeru u nemačkom Evroligašu Bajernu iz Minhena!

Branković je prošlog leta pristigao iz Bajerna pošto je prethodno nastupao za Cibonu. Ove sezone je prikazivao sjajne igre za Megu u ABA ligi gde je za 25 minuta na terenu u proseku beležio 12,6 poena (68,2% za dva poena), 7 skokova, 1,9 blokada uz prosečan indeks korisnosti od 16,2. U Superligi Srbije je bio još bolji sa 16,8 poena, 10,5 skokova i 1,8 blokada po utakmici. Sa Megom je ostvario plasman u četvrfinale plejofa ABA lige, polufinale Superlige Srbije dok je u Kupu Radivoj Korać ostvaren plasman u finale.

Po rastanku sa Megom i objavljivanju prelaska u Bajern, Danko Branković je istakao da će se ove godine u Megi uvek sećati sa smeškom i radošću:

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim Megi i svim članovima ove organizacije, trenerima i saigračima, na odličnoj godini mog života koju ću uvek pamtiti sa radošću i smeškom. Zahvaljujem i Bogu što mi je poslao tako otvorene i pozitivne ljude u moj život koji su me dočekali kao svoga. Iako sam pre dolaska čuo sve najbolje o klubu, zaista nisam verovao da ću sa ovako punim srcem i brdom lepih uspomena napustiti ovo moje životno poglavlje. Još jednom hvala Mega!

izjavio je Branković.

Branković je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske reprezentacije, za A tim je debitovao 2021. godine i u međuvremenu postao standardni reprezentativac.

Hvala na svemu i srećno Danko!

Foto: Mega MIS