MEGA MIS UBEDLJIVIM TRIJUMFOM PROTIV METALCA U VALJEVU OBEZBEDILA PLASMAN U POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE SRBIJE

Košarkaši Mega MIS-a su u poslednjem kolu grupne faze Superlige Srbije savladali Metalac u Valjevu i tako kao prvoplasirani iz Grupe B obezbedili plasman u polufinale plej-ofa, 78:90 (28:25, 14:29, 9:24, 27:12). Posle početnog opipavanja snaga, domaćin je uspeo da stekne osetniju prednost sredinom uvodne deonice, ali su izabranici Marka Baraća u finišu počeli da uspostavljaju kontrolu i prišli na tri poena zaostatka. Gde su stali u prvom, nastavili su u drugom kvartalu, vrlo brzo stigli do preokreta, a potom i do dvocifrenog viška. Po povratku sa velikog odmora su košarkaši Mege nastavili uvećavaju suficit, dozvolili rivalu svega devet poena u trećoj četvrtini i posle 30 minuta igre stekli velikih 27 poena prednosti. Metalac je u poslednjoj deonici samo uspeo da ublaži poraz.

Mega MIS je tako borbu u Grupi B okončala sa učinkom 5-1 i kao prva obezbedila plasman u plej-of, pošto ima prednost u međusobnim okršajima sa ekipom Borca koja pred meč poslednjeg kola protiv Vojvodine ima četiri trijumfa i jedan poraz. Novosađani su trenutno na učinku 2-3, dok je Metalac takmičenje u Superligi okočnao bez pobede (0-6).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Malkolm Kazalon sa 21 poenom, ali je najkorisniji igrač Mega MIS-a u Valjevu bio Danko Branković sa 18 poena i devet skokova za indeks 26. Aleksa Uskoković je ubeležio dabl-dabl sa 10 poena i 11 asistencija (indeks 22), dok je Matej Rudan postigao 11 poena i devet uhvaćenih lopti, a do dvocifrenog učinka stigao je i Filip Jović sa 13 poena.

Kod domaćina 18 poena Marka Šinika, jedan manje dodao je Ibrahim Durmo, dok je Uroš Luković ubeležio dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova.

Košarkaši Metalca su sredinom uvodne četvrtine poveli sa 15:9, pa su imali i devet poena viška na tri minuta do kraja, ali je Mega uspela do prvog odmora da svede zaostatak na tri poena. Kazalon i Rudan su predvodili veliki nalet Baraćeve ekipe u drugoj deonici, koji je doveo do preokreta, da bi Mega u finišu prvog poluvremena stigla i do dvocifrene prednosti, te je posle prvog poluvremena na semaforu stajalo 42:54.

Nastavila je prednost Mege da raste po povratku sa pauze, da bi posle polaganja Jovića na nešto više od tri minuta do poslednjeg odmora iznosila 21 poen. Nisu se tu zaustavili Baraćevi puleni, pa se u odlučujuću četvrtinu ušlo sa velikih 51:78 u korist Mega MIS-a. Domaćin je u poslednjem kvartalu uspeo da prepolovi zaostatak, ali ne i da ugrozi trijumf sastava Marka Baraća koji je zadržao dvocifren višak i došao do pobede kojom je obezbedio plasman u polufinale plej-ofa Superlige Srbije.

Mega MIS: Branković 18 (9 sk, 26 in), Rudan 11 (9 sk), Uskoković 10 (11 as, 22 in), Kazalon 21, Cerovina 4, Paunović, Kovačević 5, Marković 2, Terzić 3, Jović 13, Mušicki 3

Metalac: Šinik 18, Šešlija 6, Durmo 17, Janković, Luković 16, Bajić 9, Grušanović 9, Simanić 2, Stefanović, Ivković 1, Teofilović

Foto: Mega MIS