BARAĆ: „IGRAČI IMALI VELIKU MINUTAŽU ZBOG SKRAĆENE ROTACIJE, ALI POKAZALI ŽELJU I ZASLUŽENO POBEDILI“

Košarkaši Mega MIS-a nastavili su da nižu pobede u Superligi Srbije, pošto su posle Vojvodine i Metalca savladali i ekipu Borac Mozzarta u okviru četvrtog kola Grupe B, 92:78 (25:26, 21:18, 28:20, 18:14). Izabranici Marka Baraća su se posle velike borbe u prvom poluvremenu rezultatski odlepili posle sjajno odigrane treće deonice. Sastav iz Čačka je pokušao da se vrati odlučujućem kvartalu, ali košarkaši Mege su odbili nalet rivala i serijom dobrih poteza ponovo stekli dvocifrenu prednost, koju su u poslednjih par minuta bez većih problema sačuvali.

Mega MIS je tako ostala jedini tim bez poraza u Grupi B posle tri odigrane runde (3-0), dok je Borac pretrpeo prvi poraz (2-1). Vojvodina je treća sa učinkom 1-2, dok Metalac još ne zna za trijumfa (0-3).

Trener Marko Barać je posle novog trijumfa izneo utiske:

Čestitam mojim igračima na pobedi. Imali smo skraćenu rotaciju, igrači su imali veliku minutažu, ali na kraju smo odigrali sa vrlo korektnom energijom kada se lomila utakmica. Otvorili smo razmenjivanjem poena protiv jedne napadački dosta dobre ekipe, previše se oslanjali na šut za tri poena. Imali smo dovoljno agresivnost, a malo i sreće da uglavnom te promašaje skupimo u napadu i izborimo drugu šansu. To nas je držalo kada smo igrali nešto slabije. U drugoj četvrtini smo igrali iz odbrane, kako i treba da igramo, ali na samom kraju dozvolili smo nekoliko lakih poena i odlazak na poluvreme u egalu. U nastavku je Borac pravio mnogo problema igrajući iznutra, koristeću Savu Lešića kao plejmejkera sa unutrašnjih pozicija, ali moji igrači su korektnom energijom uspeli da pritisnu odbranu kada je bilo bitno, da istrče kontranapad i da iz odbrane steknu samopouzdanje da ubace odlučujuće šuteve. Raduje me dobra kontrola lopte, dobar odnos asistencija i izgubljenih lopti, tako i izgubljenih i ukradenih. Sve to pokažuje da je bilo želje i da je sasvim zaslužena pobeda,

rekao je Barać.

Kapiten Luka Cerovina je bio najefikasniji u trećoj pobedi sa 28 poena:

Veoma bitna pobeda za nas, sa dobrom razlikom i to je velika prednost za sledeću utakmicu u Čačku. Imamo cilj da budemo prvi u grupi i odemo u polufinale ili finale i probamo da osvojimo titulu. Čestitao bih Borcu na fer i korektnoj igri,

dodao je Cerovina.

Košarkaše Mega MIS-a u nedelju, 21. maja, očekuje još jedan susret sa ekipom Borca, ovoga puta u Čačku. Zakazan je za 18:00 u Dvorani kraj Morave, a pobeda bi ekipi Marka Baraća otvorila vrata ka plasmanu u polufinale Superlige Srbije.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov