JUNIORI MEGA MIS-A U ČETVRTAK KREĆU U ODBRANU EVROPSKE KRUNE NA ZAVRŠNOM TURNIRU JUNIORSKE EVROLIGE U KAUNASU

Juniori Mega MIS-a učestvovaće od 18. do 21. maja na Finalnom ANGT turniru juniorske Evrolige u Kaunasu i imaće priliku da odbrane titulu osvojenu prošle godine u Beogradu. Izabranici Dragoljuba Avramovića su prethodno osvajanjem kvalifikacionog turnira u glavnom gradu Srbije bukirali kartu za Litvaniju, gde će se kroz Grupu B, protiv vršnjaka iz Huventuda, Next Generation tima i domaćina Žalgirisa, boriti za plasman u finale i megdan za evropsku krunu protiv najboljeg tima iz Grupe A, u kojoj se nalaze juniori Crvene zvezde, Barselone, Panatinaikosa i Real Madrida.

Prvi meč na programu je u četvrtak, 18. maja, od 14:45, a protivnik je Žalgiris. Narednog dana, u istom terminu, Avramovićeva ekipa odmeriće snage sa Next Generation timom, dok je poslednji meč grupne faze zakazan za subotu, 20. maj, od 12:30, a protivnik je ekipa Huventuda.

Mega MIS u Kaunas putuje u sledećem sastavu: Luka Savanović, Asim Đulović, Andrej Mušicki, Urban Kroflič, Đorđe Čurčić, Ognjen Srzentić, Petar Milosavčević, Vuk Šipčić, Bogoljub Marković, Danilo Dožić, Filip Jović i Abdramane Sibi.

Trener Dragoljub Avramović je istakao da ekipa jedva čeka da se odmeri sa najboljim evropskim timovima.

Siguran sam da ćemo igrati dobru košarku i da će naši momci pokazati sav svoj talenat i rad na najbolji način. Na ovakvim turnirima nema lakšeg ili težeg protivnika, svaka utakmica je kao malo finale i zaista jedva čekamo da turnir počne,

rekao je Avramović.

Juniorska selekcija Mege je od 2016. godine redovni učesnik Finalnih turnira juniorske Evrolige, a 2017. i 2019. je stigla i do finala. Prošle godine se u Hali sportova Ranko Žeravica prvi put domogla titule, trijumfom u finalu nad Next Generation timom, koji je predvodio legendarni Vasilis Spanulis.

Raspored (Grupa B):
Četvrtak
12:30 Huventud – Next Generation tim
14:45 Žalgiris – Mega MIS
Petak
12:30 Žalgiris – Huventud
14:45 Mega MIS – Next Generation tim
Subota
12:30 Huventud – Mega MIS
14:45 Next Generation tim – Žalgiris
Nedelja – finale
11:30 pobednik Grupe A – pobednik Grupe B

Foto: Mega MIS