PIONIRI BANJICA MEGE SAVLADALI PARTIZAN U BORBI ZA TREĆE MESTO NA F8 TURNIRU PIONIRSKE LIGE SRBIJE

Posle produžetka i velike drame, pioniri Banjica Mege nisu uspeli da se izbore za finale F8 turnira Pionirske lige Srbije, ali su zato u susretu za treće mesto bili bolji od Partizana u Sportskoj hali Basket Siti, 84:94 (28:25, 23:24, 13:22, 20:23). Posle uspona i padova u uvodnih 20 minuta, izabranici Dejana Pejića su veliki odmor dočekali sa dva poena zaostatka, da bi posle nekoliko minuta igre u trećem kvartalu bili i osam poena u minusu. Ipak, došli su do preokreta i sedam poena viška pred poslednju pauzu, potom kontrolisali dešavanja u odlučujućoj deonici i zasluženo stigli do trijumfa.

Još jednom je Vuk Danilović bio najefikasniji sa 27 poena, ali je najkorisniji bio Ilija Radonjić koji je proveo svih 40 minuta na parketu. Ubeležio je za to vreme dabl-dabl sa 17 poena i 12 skokova, što mu je donelo 30 indeksnih poena. Aleksa Stiković je bio korak iza Danilovića sa 26 poena, ali uz osam uhvaćenih lopti i pet završnih dodavanja za indeks 25.

Mladost je osvojila titulu pošto je u finalu savladala Zemun sa 68:89. Vuk Danilović je sa ukupno 89 postignutih poena podelio nagradu za najboljeg strelca turnira sa Mihailom Sušićem iz Mladosti, koji je bio i MVP turnira.

Pioniri Banjica Mege su tako završili učešće na završnom turniru Pionirske lige kao trećeplasirani, a ove sezone su osvojili Mini Kup u Nišu.

Banjica Mega: Papan 4, Milosavljević, Čudić, Danilović 27, Lilić 6 (6 sk, 4 as), Maček 6, Radonjić 17 (12 sk, 30 in), Čolić 3, Mihailović, Stiković 26 (8 sk, 5as, 25 in), Bjelica 5, Vuksanović

Foto: KSS