MLADI CENTAR MEGA MIS-A MATEJ RUDAN MVP ABA LIGE U MARTU

Nastavila je Mega MIS sa odličnim rezultatima u 2023. godini, dobila devet od poslednjih 10 mečeva u ABA ligi, nanizala pet trijumfa i obezbedila učešće u plej-ofu. Svi igrači dali su vredan doprinos, a za svoje nastupe u proteklom mesecu nagrađen je Matej Rudan. Hrvatski centar je zvanično proglašen za MVP-a ABA lige u martu, posle nekoliko sjajnih partija u dresu Mege.

Rudan je tokom martovskih mečeva bio jedna od glavnih uzdanica ekipe Marka Baraća, što jasno pokazuju i brojke: 16,3 poena, 6,3 skokova i 1,3 asistencija po nastupu za prosečan indeks korisnosti 20,3.

Mega MIS je uz odlične Rudanove partije u trećem mesecu tekuće kalendarske godine savladala Mornar-Barsko zlato (89:78), MZT Skoplje (93:86), Borac Mozzart (80:86) i Split (90:85), a nakon što je overila mesto među osam najboljih u predstojećem kolu ABA lige odmeriće se sa braniocem trona, Crvenom zvezdom Meridianbet, u Hali sportova Ranko Žeravica. Susret je zakazan za ponedeljak od 18:00.

Posle odličnih rezultata, Mega MIS je rešila da nagradi navijače besplatnim ulazom na utakmici protiv Zvezde, a ograničeni kontigent karata moći će da se preuzme na biletarnici hale od 17:00 do početka susreta.

Foto: Mega MIS