JUNIORI MEGA MIS-A SE POBEDOM U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI NAD INSEP-OM PLASIRALI U FINALE KVALIFIKACIONOG TURNIRA JUNIORSKE EVROLIGE

Posle Venecija i Anadolu Efesa, juniori Mega MIS-a savladali su i pariski INSEP, te su se tako sa maksimalnim učinkom plasirali u finale kvalifikacionog ANGT turnira Evrolige, gde će se sa Crvenom zvezdom boriti za mesto na završnom turniru, 63:66 (11:15, 16:17, 17:22, 19:12). Izabranici Dragoljuba Avramovića su posle tvrdog prvog poluvremena u trećoj deonici napravili veliku zalihu od 19 poena, ali to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. Prišli su Francuzi na samo poen zaostatka na ulasku u poslednji minut, vodila se velika borba do poslednje sekunde, a na kraju je Mega odolela i upisala trijumf.

Filip Jović je 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, a ubeležio je i sedam skokova za indeks 18. Urban Kroflič je odigrao odlično i bio na skok od dabl-dabla sa 16 postignutih poena, kao i Bogoljub Marković koji je brojao do 12 poena, dok je Asim Đulović dodao 10 poena.

Junioro Mega MIS-a će se za mesto na završnom turniru juniorske Evrolige u Kaunasu protiv Crvene zvezde boriti u nedelju od 18.30 u dvorani „Basket Siti“.

Mega MIS: Šipčić, Gačić, Savanović, Đulović 10, Marković 12 (9 sk), Mušicki 4, Kroflič 16 (9 sk), Dožić, Srzentić, Jović 19 (7 sk), Sibi 2, Milosavčević 3

Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić