MEGA MIS POSLE NESTVARNOG PREOKRETA UBEDLJIVO SAVLADALA FMP ZA PLASMAN U FINALE KUPA RADIVOJA KORAĆA

Košarkaši Mega MIS-a su u finalu Kupa Radivoja Koraća! Posle velike borbe i sjajnog preokreta u poslednjoj četvrtini savladali su u niškoj dvorani Čair ekipu FMP SoccerBeta – 67:86 (24:20, 16:10, 14:22, 13:34). Izabranici Marka Baraća nisu najbolje otvorili utakmicu, ali su se na vreme konsolidovali i stigli do preokreta. Ipak u finišu druge četvrtine Panteri su vratili prednost, gubila je Mega i 17 razlike, pa je FMP dočekao veliki odmor sa 10 poena viška. OdbiO je FMP jak nalet Mege u trećoj deonici, ali bila je to samo najava fantastične serije Baraćevih izabranika. Serijom trojki su preuzeli kontrolu, slomili otpor rivala i postigli čak 34 poena u poslednjih 10 minuta, pa su tako izborili plasman u finale, gde će igrati sa boljim iz duela između Partizan Mozzart Beta i Crvene uvezde Meridianbet.

Megu je do pobede predvodio fantastični Petar Kovačević sa 20 poena. Blistao je u odlučujućem periodu i meč okončao sa 4/4 van linije za tri poena. Aleksa Uskoković ga je ispratio u ključnim momentima i na kraju sakupio 13 poena, koliko je postigao i Danko Branković, dok je Matej Rudan uz 12 poena imao i sedam skokova. Prve mečeve u seniorskom timu upisali su mladi Aleksa Milenković koji je postogao četiri poena i Asim Đulović.

Kod FMP-a 15 poena je imao Stepanović, dok je 14 dodao Paulijus Valinskas.

Posle uvodnog egala, FMP je uspeo da stekne nešto osetniju prednost i poveo sa 11:6. Ipak, odgovorila je Mega i na ulasku u poslednja tri minuta preokrenula rezultat – 15:16. Finiš kvartala je potom pripao ekipi iz Železnika koja je na prvi odmor otišla sa 22:18. Otvorili su Panteri drugi kvartal serijom 10:2 i prvi put stekli dvocifrenu prednost. Držali su se na priličnoj udaljenosti, sve do poslednjih minuta, kada je Mega konačno pokazala reakciju i serijom 7:0 privela kraju prvo poluvreme za 40:30 posle 20 minuta.

Odlično su Baraćevi puleni otvorili treću deonicu. Napravili seriju 7:2 i uhvatili priključak. Ipak, FMP je vratio dvocifrenu prednost u narednim minutima. A onda, furiozan nalet Mege na krilima sjajne igre Brankovića, Rudana i Kovačevića i serija 11:0 za izjednačenje u poslednjem minutu kvartala. Tek u samom finišu je FMP prekinuo post i obezbedio  posed prednosti pred odlučujućih 10 minuta – 54:52. Usledio je preokret posle trojke razigranog Kovačevića, koji je blokadom i sa dva precizna hica sa distance začinio Uskoković za 56:63 u korist Mege. Nastavili su Baraćevi puleni da pogađaju sa distance, pa je i prednost konstantno rasla. Došlo je i do prekida zbog pogrdnog skandiranja sa tribina, ali to nije usporilo Megu, koja je povela sa 17 razlike na dva i po minuta do kraja i sve je bilo gotovo u Čairu. Velika pobeda Mega MIS-a!

Sledi veliko finale, koje je na programu u subotu od 21.00, protiv Partizana ili Crvene Zvezde.

Mega MIS: Milenković 4, Branković 13, Đulović, Rudan 12, Uskoković 13, Kazalon 6, Đurišić 2, Kovačević 20, Cerovina 9, Rori 5, Mušikić 2, Stefanović

FMP: Bič 6, Mur 3, Pavićević 4, Stepanović 15, Šaranović 8, Simović 2, Izundu 6, Janković 5, Dženkins, Vujičić 1, Manojlović 3, Valinaskas 14

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov