POSLE VELIKE BORBE MEGA MIS SLOMILA FMP U ZAVRŠNICI I VRATILA SE NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Košarkaši Mega MIS-a su u 14. kolu ABA lige savladali FMP Meridian u Hali sportova Ranko Žeravica 77:72 (18:19, 19:18, 19:22, 21:13). Kakva se borba vodila u okršaju srpskih abaligaša najbolje ukazuje činjenica da je na poluvremenu rezultat bio nerešen, te da su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu i u nastavku, ali su izabranici Marka Baraća bili skoncentrisaniji u završnici, odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i u neizvesnom finišu stigli do važnog trijumfa. Mega je tako upisala četvrtu pobedu (4-10), dok je FMP pretrpeo četvrti poraz (10-4).

Matej Rudan je bio najbolji strelac Mege sa 16 poena (sedam skokova), ispratio ga je Nikola Đurišić sa 14 (indeks korisnosti 18), ali je Ahmad Rori bio najkorisniji igrač Baraćeve ekipe sa 12 poena, uz po četiri skoka i asistencije za indeks 20. Važan doprinos dali su i kapiten Luka Cerovina sa 11 poena, kao i mladi centar Mihailo Mušikić sa osam poena i šest uhvaćenih lopti.

Kod FMP-a 29 poena Trenta Frejzera, 13 je dodao Bo Bič, a 12 Nikola Šaranović. Mega je dobila bitku pod obručima, pošto su centri Pantera Ebuka Izundu i Nikola Janković ostali bez poenterskog učinka.

Fantastično su košarkaši Mege otvorili meč. Dominirali na skoku i poveli 10:2, potom stigli i do 17:6, ali je finiš kvartala pripao gostima, koji serijom 13:1 stižu do potpunog preokreta pred prvi odmor. FMP je bio u prednosti većim delom druge deonice, da bi Baraćeva četa vratila prednost posle trojke Rorija na dva minuta do velikog odmora. Usledila je rezultatska klackalica, da bi se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom – 37:37.

Mega je posle trojke Stefanovića u uvodnim minutima trećeg perioda stigla i do pet poena prednosti, ali je rival odgovorio sa 12 vezanih poena. Trgli su se ponovo domaći igrači, posle trojke Cerovine na ravno minut do kraja deonice vratili prednost, ali su poslednjih 10 minuta dočekali sa tri poena minusa. Jasno, usledila je velika borba u odlučujućem kvartalu. Uspela je Mega serijom 7:0 da se odlepi, ali sastav iz Železnika nije odustajao, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Ipak, Baraćevi puleni su bili strpljivi, igrali požrtvovano u odbrani i u napadu pogodili koliko je bilo dovoljno da se sačuva višak i upiše pobeda.

Mega MIS: Rudan 16, Uskoković 3, Kazalon 4, Đurišić 14, Kovačević 4, Cerovina 11, Rori 12, Grbović, Marković, Mušikić 8, Stefanović 5

FMP Meridian: Frejzer 29, Bič 13, Stepanović 2, Šaranović 12, Simović, Matović 6, Izundu, Vuković, Janković, Dženkins 3, Vujičić, Valinskas

U narednom kolu košarkaši Mega MIS-a gostuju u Laktašima ekipi Igokee, a susret je na programu u subotu 14. januara, od 17.00.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov