MEGA MIS NA STARTU 2023. DOČEKUJE CEDEVITU OLIMPIJU

Zaokružila je još jednu godinu Mega MIS tradicionalnim novogodišnjim turnirom, koji je protekao u slavljeničkoj atmosferi, a već drugog januara njeni košarkaši nastavljaju sa borbom u ABA ligi. Dočekaće Cedevitu Olimpiju u okviru 13. kola ABA lige, a meć u Hali sportova Ranko Žeravica zakazan je za nedelju od 12.00, uz slobodan ulaz. Besplatne ulaznice će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova od 11:00 na dan susreta, do početka utakmice.

Trener Marko Barać je svestan da njegovu ekipu čeka još jedan veliki izazov:

U goste nam dolazi jedna od napadački najboljih ekipa u ligi. U poslednje vreme igraju izvanredno, brzo i sa odličnim procentima. Očekuje nas najteži mogući posao u zaustavljanju njihovih kreatora, defanzivnoj tranziciji i borbi za skok. Moramo da učinimo sve kako bismo došli u poziciju da pobedimo ovu utakmicu,

rekao je Barać.

Oleksandr Kobzistij je minule sedmice odigrao odličan meč protiv Budućnosti u Podgorici, pa će sa dobrim partijama pokušati da nastavi i u sudaru sa Ljubljančanima na startu 2023. godine:

U ponedeljak igramo protiv Cedevite Olimpije. U pitanju je veoma dobar tim sa velikim brojem iskusnih igrača. Moraćemo da igramo čvrsto od prve sekunde, kako bi novu godinu otpočeli na pravi način,

istakao je Kobzistij.

Mega MIS susret 13. runde dočekuje sa učinkom 3-9, dok je Cedevita Olimpija, uz meč manje, ostvarila devet pobeda i samo dva puta izgubila. Ova dva tima delila su megdan šest puta u regionalnom prvenstvu, a Mega je prošle sezone upisala jedinu pobedu, kada je u Hali sportova Ranko Žeravica slavila sa ubedljivih 104:75.

Foto: Mega MIS