SLAVLJENIČKA ATMOSFERA NA NOVOGODIŠNJOJ REVIJI MEGA MIS-A

Košarkaški klub Mega MIS kao i svakog decembra, po tradiciji organizovao je Novogodišnji revijalni turnir na kome su osim prvotimaca Mega MIS-a, članova stručnog štaba, učestvovale i košarkašice Art basketa, a svi oni bili su podeljeni u tri ekipe: Mega, MIS i Art. Posebno zanimljivo bilo je ponovo na parketu videti nekadašnje asove: Novicu Veličkovića, Gorana Ćakića, Vuleta Avdalovića, Tomislava Tomovića… koji su se ponovo okušali pod obručima i pokazali deo svog raskošnog umeća.

Iako je rezultat bio u drugom planu slavila je ekipa Arta koju su predvodili Novica Veličković i Vule Avdalović. Art je bio bolji od ekipe MIS 50:48, a tim Mege je savladao rezultatom 46:44, dok je Mega bila bolja od MIS-a 53:41.

U pauzama utakmica održano je vrlo zanimljivo takmičenje u šutiranju trojki u parovima, u kome su učešće uzeli Megini sponzori i prijatelji kluba, a trijumfovali su Nikola Bulatović iz kompanije Mozzart i Nina Samardžić.

Kalendarska godina koja se bliži kraju bila je izuzetno uspešna za Megu na mnogim poljima, pa zato i ne čudi što je i atmosfera u hali „Mega Factory“ bila slavljenička.

Megine mlađe kategorije su ponovo blistale, pošto su pioniri i kadeti postali šampioni Srbije, dok je juniorska selekcija osim trijumfa u ABA ligi, osvojila i tutulu prvaka juiorske Evrolige. Takođe, u 2022. godini Mega je sa 15 draftovanih igrača postala svetski rekorder među klubovima izvan teritorije SAD poštu su Nikola Jović i Karlo Matković izabrani od strane Majami Hita odnosno Nju Orelans Pelikansa.

Ceo događaj upotpunila je i promocija novog kalendara kluba.

Foto: Mega MIS