MILOSAVLJEVIĆ: „MEGA MI JE MNOGO POMOGLA, EKIPA ĆE SIGURNO RASTI“

Košarkaši Mega MIS-a u poslednje četiri utakmice upisali su tri pobede u ABA ligi i u velikoj meri popravili utisak sa starta sezone. Ekipa trenera Marka Baraća na početku takmičarske godine bila je ubedljivo najmlađi sastav regionalnog takmičenja, sa prosekom tek nešto više od 20 godina, ali je dolazak prekaljenog asa kakav je Dragan Milosevljević, Megi doneo preko potrebno iskustvo, mirnoću i čvrstinu, pa je izuzetno talentovani tim krenuo da niže pobede.

Nekadašnji reprezentativac, koji se 2017. okitio srebrom na Evrobasketu pokrenuo je tim i još jednom dokazao svoju klasu.

Očigledno je da su oni legli meni, ali i ja njima, da je uspostavljena prava hemija i da su se kockice posložile,

počinje priču Milosavljević.

Sumirao je utiske posle serije dobrih rezultata koji su se poklopili sa njegovim dolaskom:

U Megi su svi veoma mladi momci. Poseduju ogroman talenat, određeni kvalitet, ali su vrlo neiskusni. Fale im jake utakmice u nogama što je i logično, jer je većina njih tek sada u Megi dobila priliku da igra ozbiljnu seniorsku košarku. Mislim da su im moji saveti dobrodošli, trudim se da im pomognem kao što su i meni pomagali stariji igrači kada sam bio na početku karijere.

Izvukao je potom zanimljivu paralelu:

Ponoviću još jednom, radi se o veoma talentovanoj grupi igrača i mislim da su na idealnom mestu kada je u pitanju njihov razvoj. U moje vreme najbolji klubovi za to su bili Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm… ali „večiti rivali“ su sada na tom nivou da nemaju toliko prostora za razvoj mladih igrača, jer traži se isključivo rezultat. Nije lako u toj situaciji mladima dati šansu,

konstatovao je Milosavljević i potom istakao:

Megu zovu mali veliki klub, ali verujte mi na reč po organizaciji i uslovima koje ima, Mega je zaista vrhunski klub. Vodi se računa o bukvalno i najsitnijim detaljima. Počevši od trenažnog centra u hali Mega faktori, koja im je čitav dan na raspolaganju. Zatim teretane, dijagnostičkog centra, ali i izuzetno stručnih ljudi u trenerskom i medicinskom timu koji sprovode rad sa igračima. Koncept čitavog kluba je jedinstven i svodi se na razvoj igrača, a koliko su uspešni najbolje svedoči podatak o broju košarkaša koji su produkovali za NBA ligu.

Milosavljeviću je ovo drugi mandat u Megi i prema njegovim rečima se po mnogo čemu razlikuje od onog prvog koji se desio pre nešto manje od dve godine:

Mega mi je tada zaista mnogo pomogla. Vratio sam se na teren posle skoro dve godine pauze zbog povrede. Došao sam da se borim da spasem karijeru, da dokažem sebi i pokažem drugima da još mogu da igram na visokom nivou. U tome sam uspeo i zato sam zahvalan ljudima u Megi. Sada je situacija znatno drugačija, jer se pre svega mnogo bolje fizički osećam. Čitavo leto sam trenirao i fizičku spremu sam doveo na izuzetno visok nivo.

Milosavljević ove sezone prosečno beleži 14 poena, 6,6 skokova i tri asistencije po meču i ne sumnja da će Mega MIS igrati sve bolje kako sezona bude odmicala:

Ovi mladi igrači će sigurno napredovati. To će jednostavno biti prirodan proces. Mnogo se i kvalitetno trenira, mladi trener Marko Barać je veoma posvećen i uveren sam da će to doneti rezultat. Ekipa će sigurno rasti, ali najvažnije i najteže će biti zadržati koncentraciju i konstantnost, jer je reč o zaista mnogo mladoj ekipi,

zaključio je Milosavljević.

Foto: Mega MIS