PIONIRI BANJICA MEGE POSLE DRAME SRUŠILI ZVEZDU, SJAJNE ROLE DANILOVIĆA I STIKOVIĆA

Velika pobeda pionira Banjica Mege na gostovanju. Posle 40 minuta velike borbe savladali su Crvenu zvezdu 88:85 u petom kolu Kvalitetne lige. Tako su pokazali sjajnu reakciju posle poraza od Partizana u prethodnoj rundi i vratili se na pobednički kolosek (4-1).

Zvezdine pionire je odlično služio šut tokom tri kvartala. U poslednjih 10 minuta ušli su sa tri poena prednosti. A onda su izabranici Dejana Pejića pokazali karakter. Stigli su do preokreta i sa šest poena viška ušli u poslednji minut, ali je rival uspeo da priđe na dva poena minusa. U tim trenucima je Vuk Danilović zaradio petu ličnu grešku, pa je Banjica Mega ostala bez jednog od najboljih pojedinaca. Ključni potez napravio je Đorđe Lilić kada je pokupio skok u odbrani, potom iznudio faul i sa linije penala stavio tačku.

Danilović je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i u pobedi nad Zvezdom bio najefikasniji sa čak 32 poena. Jednako dobar bio je i Aleksa Stiković koji je susret okončao sa samo poenom manje. Zajedno su postigli gotovo dve trećine poena pobedničkog sastava.

Posle velike pobede, puleni Dejana Pejića u šestom kolu Kvalitetne lige dočekuju vršnjake iz Zemuna.

Banjica Mega: Danilović 32, Bjelica 5, Stiković 31, Radonjić 9, Lilić 2, Čolić 6, Maček 3, Milosavljević, Čudić, Mihailović

Foto: Mega MIS