MEGA MIS POSLE PAUZE GOSTUJE U BARU, BARAĆ: „UTAKMICA KOJA ZAHTEVA NAJTEŽI MOGUĆI RAD U ODBRANI“

Košarkaši Mega MIS-a nastavljaju sa takmičenjem u ABA ligi. Prvi izazov posle reprezentativne pauze očekuje ih u Baru, gde će u nedelju od 17.00 gostovati ekipi Mornar-Barskog zlata. Izabranici Marka Baraća će posle prve pobede u sezoni nad ekipom SC Derby-a (1-5) pokušati u dvorani Topolica da nastave sa dobrim partijama protiv ekipe koja posle šest kola ima polovičan učinak (3-3). Direktan prenos susreta sedme runde regionalnog šampionata obezbeđen je na TV Arena Sport.

Trener Mega Barać ističe da ključ pred naredni duel leži u odbrani:

Očekuje nas gostovanje protiv napadački orijentisane i vrlo potentne ekipe Mornara. Znamo odakle preti najveća opasnost i ova utakmica zahteva najteži mogući rad u odbrani. Nadamo se da smo uspeli sa ovih nekoliko kolektivih treninga da se vratimo u dinamiku koju smo imali pre reprezentativne pauze,

rekao je Barać.

 

Dragan Milosavljević je svestan da Megu čeka težak zadatak, a izdvojio je dvojicu prvotimaca Mornara kao najveće pretnje:

Mornar je dobra i talentovana ekipa sa puno poena u rukama. Izdvojio bih Derona Rasela i Vladimira Mihailovića koji imaju 50 poena u rukama i sigurno da od njih preti najveća opasnost, uz ostale igrače koji imaju talenta da veoma lako dođu do poena. Ekipa koja sigurno igra daleko bolje na domaćem terenu i očekuje nas veoma teška utakmica u kojoj moramo da budemo u stavu i agresivni 40 minuta. Da bez velikih oscilacija odgovorimo čvrstinom, pre svega u odbrani,

rekao je Milosavljević.

Pred duel u Baru, ekipu Mega MIS-a pojačao je srpski internacionalac Aleksandar „Saša“ Stefanović. Došao je iz grčkog Kolososa, a iza sebe ima i odličnu koledž karijeru gde je u NCAA četiri godine nastupao sa Perdju.

Mega je sa Mornarom delila megdan 11 puta u Jadranskoj ligi i dosad bila uspešnija sa šest trijumfa. Dva puta se iz Bara dosad vraćala sa pobedom.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov