MEGA MIS IZGUBILA U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI U ZADRU

Košarkaši Mega MIS-a su posle 40 minuta velike borbe pretrpeli poraz u Zadru 96:90 (23:30, 23:19, 26:19, 24:22). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili susret u dvorani Krešimir Ćosić i posle veoma efikasne prve deonice imali sedam poena viška. Uspeli su da sačuvaju prednost do odlaska na veliki odmor, ali je iskusna ekipa Danijela Jusupa predvođena Lukom Božićem uspela da preokrene rezultat u trećem kvartalu. U poslednjih 10 minuta se vodila velika borba, ali je domaćin u neizvensnoj završnici stigao do trijumfa. Mega posle gostovanja u Zadru ima učinak 0-3, dok je hrvatski sastav upisao drugu pobedu (2-1).

Megu je sa 20 poena predvodio Danko Branković (šest skokova), je poen manje na povratničkom nastupu u klubu upisao Dragan Milosavljević (šest skokova). Po 10 poena dodali su Malkolm Kazalon (šest skokova) i Ahmad Rori (pet asistencija). U ekipi Zadra se sa 33 poena, 13 skokova i osam asistencija istakao Luka Božić, dok je 22 poena dodao Dario Drežnjak.

Od prvih minuta se igralo u visokom ritmu i bilo je jasno da nas čeka atraktivan duel sa mnoštvom poena. Košarkaši Mege su se bolje snalazili, Milosavljević je odmah pokazao da se nalazi u dobroj formi, pa su puleni Marka Baraća u prvom kvartalu postligli 30 poena i odmor dočekali sa plus sedam. U drugoj deonici se igralo nešto čvršće, što je domaćin iskoristio da smanji zaostatak, ali mu igrači Mege nisu dozvoljavali da stigne do preokreta, te se na odmor otišlo sa tri poena viška u korist Mega MIS-a.

Po povratku sa odmora su Božić i Drežnjak nastavili da prave probleme mladoj ekipi Mege, pa je Zadar uspeo da slomi otpor rivala i dođe do vođstva. U nastavku se vodila velika borba za svaki posed, na dva i po minuta do kraja posle nekoliko dobrih poteza Rorija rezultat je bio nerešen, ali je domaćin sa linije penala u završnici uspeo da se odvoji i upiše pobedu.

Mega MIS: Branković 20 (6sk), Rudan 8 (8sk), Uskoković 7, Kobzistij, Kazalon 10 (6sk), Đurišić 6, Kovačević, Cerovina 3, Rori 10 (5as), Grbović 7, Milosavljević 19, Mušikić

Zadar: Dejvis 12, Jordano 2, Klarica, Sikirić, Žganec 11, Čampara 3, Matulina, Lakić, Drežnjak 22, Božiž 33, Ramljak 13, Šantelj

Košarkaši Mege borbu u regionalnom prvenstvu nastavljaju u nedelju, kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Cibonu (12.00) uz besplatan ulaz.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin