BARAĆ: „NEDOSTATAK SAMOPOUZDANJA I OSVAJANJA TERENA PASOM UMESTO DRIBLINGOM SU USLOVILI DA NE REŠIMO MEČ U NAŠU KORIST“

Košarkaši Mega MIS-a su posle velike borbe pretrpeli poraz u Zadru 96:90 (23:30, 23:19, 26:19, 24:22). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili susret u dvorani Krešimir Ćosić i posle veoma efikasne prve deonice imali sedam poena viška. Uspeli su da ostanu u prednosti do poluvremena, ali je iskusna ekipa Danijela Jusupa predvođena Lukom Božićem uspela da preokrene rezultat u trećem kvartalu. Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je iskusnija domaća ekpa stigla do trijumfa. Mega posle gostovanja u Zadru ima učinak 0-3, dok je hrvatski sastav upisao drugu pobedu (2-1).

Trener Barać je posle poraza istakao nije odrađen dobar posao u čuvanju najboljeg igrača Zadrana Luke Božića, ali i da je bilo pozitivnih stvari.

Čestitam domaćinu na pobedi. Čitava priprema utakmice bile je usmerena ka igraču koji je u prva dva kola nagovestio da je jedan od najdominantnijih u ligi i kada on postigne 33 poena očigledno je da nismo odradili dobar posao. U nekim situacijama smo previše mekano čuvali Božića, očekivali pomoć i udvajanja bez individualne odgovornost i tako mu stvorili situaciju da otvori utakmicu sa puno samopouzdanja, ubaci i neke šuteve koji nisu njegov najveći kvaliteta. Na ovako teškom gostovanju, protiv ekipe koja je u veoma dobroj formi, kada se u drugom poluvremenu utakmica lomila, promašili smo neverovatan broj zicera. Uspeli smo da se vratimo još jednom i da budemo vrlo blizu sa nekoliko vezanih odbrana i trčanjem koji treba da budu naš zaštitni znak i večeras smo u tom delu bili dobri protiv fizički vrlo dobro pripremljene ekipe. Nedostatak samopouzdanja i osvajanja terena pasom umesto driblingom su uslovili da ne rešimo meč u našu korist. Na nama je da nastavimo da radimo, da igramo na način koji želimo i da učimo iz grešaka i ne ponavljamo ih,

rekao je Barać.

Košarkaši Mege borbu u regionalnom prvenstvu nastavljaju u nedelju, kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Cibonu (12.00), uz besplatan ulaz.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin