MEGA MIS POBEDNIK TURNIRA U ČAST STEVANA JELOVCA

Košarkaši Mega MIS-a su u finalu Memorijalnog turnira „Stevan Jelovac“ ubedljivo savladali FMP Meridian 83:62 (23:25, 18:9, 22:16, 20:12). Izabranici Marka Baraća su osetniju prednost stekli već sredinom druge deonice susreta u Hali sportova Ranko Žeravica, da bi u trećem kvartalu podigli broj obrtaja i došli do dvocifrenog suficita. Odličnom igrom u odbrani sprečili su rivala da se serijom poena vrati se u meč, sačuvali višak i upisali još jedan trijumf.

Najefikasniji u ekipi Mega MIS-a bio je Matej Rudan sa 18 poena, a ispratili su ga Danko Branković sa 13 i Nikola Đurišić sa 10 poena. Kod FMP-a su se izdvojili Nikola Janković i Ebuka Izundu sa po 10 poena.

Na pravi način je obeleženo sećanje na Stevana Jelovca. Učesnici turnira su pružili odličnu košarkašku predstavu, na delu smo videli sjajne mlade igrače, pregršt atraktivnih poteza. Utakmice su bile pune takmičarskog naboja, vodila se velika borba za svaki posed, igralo u visokom ritmu.

Za najkorisnijeg igrača Memorijanog turnira održanog u Hali sportova Ranko Žeravica proglašen je Nikola Đurišić koji je u polufinalu postigao 24 poena i bio najzaslužniji za trijumf nad Overtime timom. MVP trofej mu je dodelio Siniša Jelovac, otac bivšeg košarkaša Mege i reprezentativca Srbije Stevana Jelovca.

Treće mesto je osvojila ekipa SC Derby koja je savladala Team Overtime sa 78:70.

Pobednički pehar igračima Mega MIS-a uručio je nekadašnji trener kluba Vlada Vukoičić koji je baš u Megi imao čast da sarađuje sa Jelovcem.


Mega MIS: Branković 13, Rudan 18, Uskoković 6, Kobzistij 5, Kazalon 9, Đurišić 10, Kovačević, Cerovina 4, Rori 9, Grbović 3, Šljivančanin, Mušikić 6

FMP Meridian: Frejzer 7, Bič 5, Stepanović 7, Nerandžić 4, Šaranović 7, Simović 3, Izundu 10, Janković 10, Dženkins, Vujičić 3, Manojlović, Valinskas 6

Foto: Mega MIS/Milan Rašić