MEGA MIS SAVLADALA OVERTIME TIM NA OTVARANJU MEMORIJALNOG TURNIRA „STEVAN JELOVAC“

Košarkaši Mega MIS-a savladali su Team Overtime na otvaranju Memorijalnog turnira „Stevan Jelovac“ u Hali sportova Ranko Žeravica 90:87 (24:26, 22:22, 26:22, 18:17). Izabranici Marka Baraća su u veoma zanimljivom i izuzetno izjednačenom duelu slomili otpor rivala sredinom odlučujuće deonice. Stekli ključnih šest poena prednosti na četiri minuta do isteka vremena, a onda požrtvovanom igrom na oba kraja terena sačuvali višak i došli do pobede.

Važnu ulogu odigrao je mladi Andrija Grbović. Imao je izvrsnu sekvencu u poslednjim minutima susreta. Najpre odlično odigrao u odbrani, a onda efektnim zakucavanjem na drugom kraju terena odbio nalet rivala i doveo svoj tim na prag pobede. Tačku je sa linije penala na dve sekunde do kraja stavio Nikola Đurišić, pošto protivnik nije uspeo da izbori produžetak dalekometnim šutem sa zvukom sirene.

U susretu koji je obilovao atraktivnim potezima istakao se Đurišić sa 24 poena (šest asistencija). Ispratio ga je Luka Cerovina sa 15, dok su po 11 poena ubeležili Andrija Grbović i Matej Rudan. Dvocifren je sa 10 poena bio i Danko Branković.

Tim sastavljen od Overtime Elite igrača koji imaju pravo izlaska na NBA draft prvi put je nastupio u Evropi, a na premijeri ga je sa 22 poena predvodio Ajzea Mjusijus. Po 18 su dodali Ozar i Ejmen Tompson.

Mega Mis će sutra od 20.45 u finalu Memorijalnog turnira „Stevan Jelovac“ igrati sa boljim iz duela FMP – SC Derby (20.45). Overtime tim će se sa poraženim boriti za treće mesto u petak od 18.30.

Kao i prvog dana, sve utakmice biće prenošene putem Youtube kanala Digital Score.

Mega Mis: Branković 10, Bogavac, Rudan 11, Uskoković 2, Kobzistij 2, Kazalon 9, Đurišić 24, Kovačević, Cerovina 15, Rori 6, Grbović 11, Mušikić

Team Overtime: O. Tompson 18, E. Tompson 18, Kobs, Gortman 2, Martin 2, Jat, Klark 2, Voker 14, Trajs, Benks 9, Mjusijus 22

Foto: Mega MIS/Milan Rašić