MEGA MIS ZAPOČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Košarkaški klub Mega MIS je započeo pripreme za sezonu 2022/23!

Na prvom treningu u novoj sezoni u hali Mega Factory kod trenera Marka Baraća su bili sledeći igrači: Luka Cerovina, Nikola Đurišić, Matej Rudan, Danko Branković, Malkolm Kazalon, Oleksandr Kobzistij i Jovan Šljivančanin. Američki plejmejker Ahmad Rori i Bogoljub Marković će se ekipi pridružiti već sutra, dok će se mladi reprezentativci Petar Kovačević, Mihailo Mušikić, Andrija Grbović, Luka Bogavac posle odmora nakon obaveza sa reprezentacijama, priključiti treninzima od četvrtka.

Kao i od početka svog takmičenja u ABA ligi, Mega MIS će imati najmlađu ekipu sa prosekom godina 20,1. 

Stručni štab Mege u novoj sezoni, pored glavnog trenera Marka Baraća, činiće još pomoćni treneri Tomislav Tomović i Đorđe Ilić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić, doktor ekipe dr Uroš Stanković, kao i Novica Veličković na poziciji tim menadžera.

Trener Mege Marko Barać je posle prvog treninga u novoj sezoni istakao da njegova ekipa ima dovoljno vremena da uspostavi neophodan stepen uigranosti:

– Veliko je zadovoljstvo konačno biti u sali. Okupili smo se u nešto manjem broju iz opravdanih razloga, ali bi već do kraja nedelje trebali da imamo na okupu celu ekipu. Imamo ispred sebe dovoljno vremena da naučimo da radimo stvari kao tim, da uspostavimo naš stil i našu terminologiju i da postignemo neophodan stepen uigranosti. Zahvalio bih se menadžmentu kluba na izvanrednim uslovima za rad koji su nam obezbedili. U narednom periodu nas očekuju kontrolne utakmice i turniri na kojima ćemo imati odličnu priliku da proverimo na kom se nivou trenutno nalazimo,

izjavio je Marko Barać.

U narednim danima će putem klupskog sajta biti ozvaničen raspored kontrolnih mečeva u pripremnom periodu.

Košarkaški klub Mega MIS će u prvom kolu ABA lige gostovati ekipi FMP-a.

Foto: Mega MIS