MEGA MOZZART SA DVA KANDIDATA NA NBA DRAFTU

U noći između četvrtka 23. i petka 24. juna sa početkom od dva sata posle ponoći po našem vremenu, biće održan NBA draft 2022 u „Berklejz Centru“ u Bruklinu, na kome će Mega Mozzart imati dva kandidata, Nikolu Jovića i Karla Matkovića. 

Nikola Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na poziciji krila. U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije dok je sa juniorskim timom osvojili dve ABA U19 lige i jednu titulu u Srbiji, dok mu je sa juniorskim timom prošle godine za malo izmaklo finale juniorske Evrolige u Valensiji, a takođe je i osvojio nekoliko MVP priznanja, uključujući i onu za Top Prospekta ABA lige za ovu sezonu. Za prvi tim Mege je debitovao prošle sezone, a ove je u ABA ligi u proseku beležio 11.7 poena, 4.4. skoka i 3.4 asistencije. Jović je u februaru debitovao i za A reprezentaciju Srbije u Kvalifikacijama za Svetski kup.

Karlo Matković je rođen 30.03.2001. godine u Livnu, Bosna i Hercegovina, visok je 208 centimetara i igra na poziciji centra. Tokom leta 2019. godine je došao u Srbiju, gde je prvo jednu sezonu nastupao za OKK Beograd, a od 2020. godine nastupa za Megu. Ove sezone u ABA ligi je u proseku beležio 11.6 poena, 6.1 skok i 1.1 blokadu po utakmici, a u međuvremenu je debitovao i za A reprezentaciju Hrvatske.

Srećno momci!

Foto: Mega Mozzart