JUNIORI MEGE SU NAJBOLJI U EVROPI, NESTVARNO DRUGO POLUVREME ZA TROFEJ EVROLIGE!

Juniori Mege pokorili Evropu!

Juniori Mega Mozzarta su novi osvajači juniorske Evrolige pošto su u finalu „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Finals“ koji se održava u Hali sportova Ranko Žeravica ubedljivo savladali Next Generation selekciju sa 82:61 (13:17, 19:22, 25:12, 25:10). Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su imali dvocifren zaostatak u prvom poluvremenu, ali su odigrali fantastično drugo poluvreme kada su prelomili utakmicu i došli do ubedljive pobede!

U redovima juniora Mege Đurišić je postigao 21 poen, Andrija Jelavić je imao 19 a Basala Bagajoko 16 poena i 11 skokova. U Next Generation selekciji koju je sa klupe predvodio Vasilis Spanulis su se istakli Luka Jović i Zakari Perin sa po 11 poena.

Ovo je bilo treće finale juniorske Evrolige za Megu, posle 2017. i 2019. godine, i prvi trofej u najjačem klupskom juniorskom takmičenju u Evropi.

Po osvajanju velikog trofeja, trener Mege Dragoljub Avramović je istakao da je ova titula posledica procesa i sistemskog rada koji traje dugo:

– Ovo je stvarno veliki uspeh za nas, našu selekciju i sve u klubu. Ovo nije nešto što se radilo juče da bi bilo danas. To je proces i sistemski rad koji traju već dugo i ovog puta smo uz sav naš trud i rad svih nas u klubu, konačno imali i malo sreće. Jako sam srećan zbog svega i nadam se da ovo neće biti jedini evropski trofej za naš klub,

izjavio je trener juniora Mege.

Odlična odbrana Mege na početku utakmice gde Mušicki krade dve lopte, ali na drugoj strani Mega nije dobro rešavala kontre pa je rezultat posle četiri minuta igre 6:2. Ipak, Mega ubrzo ulazi u problem sa ličnim greškama pošto su po dve lične dobili Đurišić, Bagajoko, Jelavić i Malovec. Protivnička ekipa uspeva trojkama i sa linije slobodnih bacanja da pređe u vođstvo pa je rezultat posle prve četvrtine 13:17.

U drugoj četvrtini je Mega imala dosta problema sa defanzivnim skokom pa se Next Generation selekcija iz drugih i trećih napada dolazila do poena za prvo dvocifreno vođstvo, 25:37. Ipak, Mega nije dozvolila dalje odlepljivanje pa je poenima Bagajoka rezultat 32:39 na poluvremenu.

Brzo je Mega prišla na poen zaostatka u drugom poluvremenu, ali je protivnička ekipa pogodila trojku za 40:44. Mega preko Mušickog i Bagajoka prelazi u vođstvo, Next generation selekcija uspeva da izjednači da bi potom Đulović pogodio važnu trojku, na to su se nadovezali Milenković i Jelavić, pa Mega vodi 57:51 pred poslednju četvrtinu.

U poslednjoj četvrtini je na terenu postojala samo jedna ekipa. Kod rezultata 60:55, Mega pravi seriju 14:0 i definitivno prelama meč za veliko slavlje na terenu i istorijski uspeh!

U18 Mega Mozzart: Jeremić, Milosavčević, Jelavić 19, Đulović 3, Đurišić 21, Marković, Dožić, Đapa, Bagajoko 16 (11 skokova, indeks 21), Milenković 8, Malovec 7 (7 asistencija), Mušicki 8 (6 asistencija, 7 ukradenih lopti).

U18 Next Generation select team: Pietrus 8, Krajnović, Rahaofera, Kroflić 3, Mulić 6, Luis Garsija, Mohamed Diavara 4, Dadie 5, Perin 11, Jović 11, Samonturov 9, Jigitoglu 4.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov