MEGA MOZZART U NEDELJU U PODNE DOČEKUJE PARTIZAN, JOVANOVIĆ: „DA ZAUSTAVIMO NJIHOVO TRČANJE I OFANZIVNI SKOK“

U nedelju 10. aprila od 12 časova Mega Mozzart će u okviru poslednjeg 26. kola ABA lige dočekati Partizan NIS u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u spektakularnoj utakmici u prvom delu takmičenja savladali Partizan u Hali Aleksandar Nikolić i to trojkom Smita u poslednjim sekundama utakmice, pa je sigurno da nas i u nedelju očekuje zanimljiv duel ove dve ekipe.

Karte za utakmicu su puštene u prodaju već u sredu 6. aprila i mogu da se kupe na glavnim Ticket Vision blagajnama (Ušće Shopping Center, Bilet Centar i Dom omladine Beograda), kao i online putem veb-sajta tickets.rs, a moći će da se kupe i na dan utakmice od 10 časova na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica, po sledećim cenama:

Tribine donji nivo – sektori C, D i E – cena 2.000,00 dinara
Tribine gornji nivo – cena 1.000,00 dinara.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Partizana istakao da njegova mora da pokuša da zaustavi trčanje protivnika i njihov ofanzivni skok:

– Radi se o veoma snažnom timu koji pod vođstvom Željka Obradovića, kako se primiče sezona kraju u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu, značajno diže formu. Partizan je odlično izbalansiran tim i skup sjajnih pojedinaca, internacionalaca i domaćih igrača, koji iza sebe imaju puno kvalitetnih sezona i veliki broj poena u rukama. Krasi ih izuzetna agresivnost na oba kraja terena, posebno u odbrani gde bude agresivno svih pet igrača i iz nje pokušavaju da otvore kontranapade i da postignu što više lakih poena. Nimalo lak zadatak je pred nama, pre svega mora da im se odgovori na fizičkom nivou što se tiče kontakta i u odbrambenim zadacima. Moramo posebno da budemo angažovani u zagrađivanju sopstvenog koša imajući u vidu da su jako agresivni na skoku i da često igraju sa veoma visokim petorkama koje pokušavaju da nametnu žestok ritam. Ukoliko želimo da ostanemo u utakmici, moramo pre svega fizički da im ispariramo i da pokušamo da odradimo radne zadatke, pre svega da zaustavimo njihovo trčanje i ofanzivni skok,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima 9 pobeda i 15 poraza u ABA ligi dok Partizan NIS ima skor 20-4. Mega i Partizan su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 14-3 za Partizan, a poslednji susret je bio u 13. kolu ABA lige ove sezone kada je Mega slavila na gostovanju u hali Aleksandar Nikolić sa 90:93.

Krilni igrač Mege Nikola Jović je istakao da njegova ekipa mora pre svega da bude skoncentrisana u odbrani i sa pravom energijom na terenu:

– Nakon jednog teškog perioda gde smo vezali nekoliko poraza, uspeli smo da se vratimo na pobedničku stazu pobedom u Zadru. Sada nas očekuje jedna vrlo teška utakmica protiv ekipe koja je sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Siguran sam da će utakmica protiv Partizana biti vrlo zanimljiva i mislim da smo pokazali da možemo da pariramo i najboljim ekipama u ligi. Ključ nase igre će sigurno biti u odbrani koja nam je bila problem u prethodnom periodu, ali ako u tom segmentu budemo skoncentrisani i sa pravom energijom, verujem da ćemo imati šanse da se borimo za pozitivan ishod,

izjavio je Jović.

Sponzori Mega Mozzarta kompanije Mozzart bet i Tehnomanija su za ovu priliku pripremile brojna iznenađenja srećne gledaoce u hali koji će, između ostalog, imati priliku da se bore za vredne nagrade u poluvremenu utakmice.

Foto: Mega Mozzart