JOVIĆ I SIMANIĆ ODLIČNI U TRIJUMFU SRBIJE, DABL-DABL MATKOVIĆA U POBEDI HRVATSKE

Četvorica košarkaša Mega Mozzarta su danas nastupila za svoje nacionalne selekcije u kvalifikacijama za Svetski kup 2023. godine a najzapaženiji su bili Nikola Jović i Karlo Matković.

Trojica igrača Mege su nastupila za reprezentaciju Srbije koja je na gostovanju savladala Slovačku sa 63:71. Posle debija Jovića i Đurišića za A tim u prethodnoj utakmici u Beogradu kada je odličan utisak ostavio Đurišić, danas je jedan od najzapaženijih na terenu bio Nikola Jović sa 13 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Boriša Simanić je zabeležio 9 poena, 4 skoka, 2 asistencije i 1 blokadu dok je Nikola Đurišić imao 2 skoka i 1 asistenciju. Treba napomenuti i da je Aleksa Uskoković bio u rosteru, ali nije ulazio u igru, kao i da je kondicioni trener Mege Marko Sekulić takođe bio u sastavu stručnog štaba reprezentacije

Hrvatska je posle dva produžetka pobedila Švedsku na gostovanju sa 98:105, a Karlo Matković je posle debija u prošlom susretu, danas bio odličan sa 16 poena, 13 skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenom loptom i blokadom. Matej Rudan nije bio u rosteru za ovu utakmicu.

Foto: FIBA