MEGA BEZ PLASMANA U PETO FINALE KUPA

Mega Mozzart stala u drugom poluvremenu, Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoj Korać!

U polufinalu „Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać“ košarkaši Mega Mozzarta su izgubili od Crvene zvezde mts sa 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6). U utakmici koja je odigrana u SC Čair u Nišu, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su dugo vremena bili u igri, ali ih je veoma slab šut za tri poena (2 od 22) uz dozvoljene ofanzivne skokove u drugom poluvremenu na kraju koštao poraza.

Najefikasniji u redovima Mege je bio Karlo Matković sa 15 poena. U ekipi Crvene zvezde mts se istakao Nikola Kalinić takođe sa 15 poena.

U startnoj postavi Mege našli su se Smit, Ružencev, Jović, Simanić i Matković. Sjajan početak Mege koja posle dva minuta vodi 0:7 uz odličnog Matkovića. Igra se u serijama, Zvezda odgovara sa 9:0, ali Mega ima odgovor i na to. Poenima iz kontre i dobrih napada Mega vraća prednost, da bi Mušikić po ulasku pogodio trojku preko ruke. Mega stiže do plus 10, 11:21, ali Zvezda u finišu kažnjava greške Mege, pa je rezultat posle 10 minuta 15:21.

Početak druge četvrtine pripada Zvezdi koja stiže do vođstva 26:23. Mega pogađa trojku, a potom i vraća vođstvo međutim, nova serija crveno-belih koji imaju maksimalnih 6 poena prednosti, 36:30. Jović pogađa težak ulaz pod faulom, ali je Crvena zvezda sa linije slobodnih bacanja sačuvala prednost na poluvremenu, 39:33.

Iz grešaka i dosuđenih faulova u napadu Mege, Zvezda na drugoj strani preko trojki i slobodnih bacanja stiže do plus 14, 49:35. Jović prekida seriju Zvezde, a potom i Rudan pogađa trojku iz ugla. Prišla Mega na jednocifren zaostatak međutim, Zvezda je sa slobodnih bacanja sačuvala prednost pred poslednjih 10 minuta igre, 56:47, a dodatni problem za Megu su četvrte lične greške Đurišića i Ruženceva.

Previše promašenih slobodnih bacanja i šuteva za tri poena za Megu, pa Zvezda iz minuta u minut podiže razliku uz nekoliko skokova u napadu. Do kraja utakmice je Zvezda trojkama stigla do ubedljive pobede, 72:53.

Mega Mozzart: Vujić, Ružencev 3, Jović 7, Rudan 4, Uskoković, Kočović, Smit 5 (7 asistencija), Cerovina 6 (6 skokova), Matković 15, Đurišić 5, Simanić 5, Mušikić 3.

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 12, Davidovac 9, Mitrović 2, Lazić, Kalinić 15, Dobrić 7, Holins 5, Ivanović 12, Marković, Vajt, Kuzmić 10.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović