JOVANOVIĆ: „PRONAŠLI SMO NAŠ RITAM PROTIV ZLATIBORA“

U četvrtfinalu „Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać“ košarkaši Mega Mozzarta su savladali Zlatibor sa 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10). U utakmici koja je odigrana u SC Čair u Nišu, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su osim nešto sporijeg ulaska, praktično tokom celog toka utakmice u potpunosti kontrolisali igru i rezultat i na kraju su zasluženo došli do ubedljive pobede. Mega Mozzart će u polufinalu Kupa Radivoj Korać igrati protiv Crvene zvezde mts a utakmica je zakazana za subotu 19. februar od 17 časova.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa pronašla svoj ritam protiv Zlatibora:

–  Pre svega da čestitam Zlatiboru i kolegi Strajinu i Dušanu Kutlešiću, jako je bitno za srpsku košarku da postoje centri kao što je Čajetina. U izjavi pred utakmicu sam rekao da gajim veliko poštovanje prema tom timu, oni godinama ulažu u košarku, jako zapaženu ulogu imaju u našoj ligi, voleo bih da budu i standardni ABA-ligaši, stvarno jedan veliki respekt prema tome što rade. Kao što je pomenuo moj kolega, mi smo nešto sporije krenuli, nismo bili u lošem ritmu, nego nas je protivnik uveo takav ritam. Izašli smo iz serije nešto lošijih utakmica, povreda, virusa… Za ovakav mlad tim je važno da budu u dobrom trenažnom ritmu. Mi smo ispali iz toga, ta prva četvrtina je delovala tako. Kasnije smo pronašli svoj ritam, tražili smo se kroz trčanje i skok, tu smo našli neke poene i razlika je završila na našoj strani. Još jednom da se zahvalim na čestitkama ekipi Zlatibora, da im poželim dosta sreće u nastavku takmičenja i da ostvare svoje ciljeve u ABA 2 ligi i KLS-u.

Na pitanje protivnika o susretu sa Crvenom zvezdom u polufinalu kupa, Jovanović je istakao sledeće:

– Mi smo se već susreli dva puta ove godine. Jedan deo igrača je već igrao u finalnoj seriji KLS, igrali su u finalu Kupa… Zvezda je jedna ekipa koja forsira veoma čvrstu, odbrambenu igru. Da li je mnogo ili malo dva dana da se odmorimo. Faktički smo došli iz Podgorice posle pet dana. Ono što je jako bitno za moj tim protiv ekipa koje su kvalitetnije od tebe, a Zvezda je takav tim, jeste da odgovorimo fizički na njihovu igru. Vi ako ne možete da odgovorite fizički, onda dovodite sebe u jako tešku situaciju. Utakmica će zavisiti od mnogo faktora.

izjavio je Jovanović.

Kapiten Mege Luka Cerovina je kratko istakaoda je njegova ekipa malo slabile ušla u utakmicu:

– Ušli smo malo slabije u utakmicu. Kasnije smo uspeli da ih uvedemo u naš ritam, imali smo dvocifrenu prednost na poluvremenu. Igrali smo bolje u nastavku i priveli smo utakmicu kraju,

završio je Cerovina.

Foto: Đorđe Kostić