JOVANOVIĆ: „NE ŽELIM DA BUDE ALIBI, ALI TRI UTAKMICE U SEDAM DANA NI MNOGO ISKUSNIJE EKIPE NE MOGU DA IZDRŽE“

U utakmici 20. kola ABA lige koja je odigrana u Podgorici, Mega Mozzart je izgubila od ekipe Budućnost VOLI sa 86:69 (27:16, 22:21, 23:13, 14:19). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su poraza u četvrtak od ekipe SC Derby, na novoj utakmici u SC Morača nisu uspeli da ozbiljnije da ugroze pobedu Budućnosti, koja je meč prelomila serijom u trećoj četvrtini kada se odvojila na sigurnu prednost.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da ovakav intenzitet utakmica ne odgovara njegovoj mladoj ekipi da pretoči talenat u kvalitet:

– Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi. Osim uvodnih minuta gde smo pružili neki otpor i gde je utakmica bila u egalu, posle je Budućnost preuzela konce u svoje ruke i držala ih do kraja utakmice. Ne želim da bude alibi, ali ovo je previše za nas, tri utakmice u sedam dana mislim da mnogo iskusnije ekipe ne mogu da izdrže a ne mi sa svojim rosterom. Mi već godinama funkcionišemo tako da imamo jednu utakmicu nedeljno i kad imamo taj mir gde možemo da se spremimo za sledećeg protivnika, onda možemo daj nesporni talenat koji imamo da pretočimo u kvalitet. Ukoliko igramo u ovom intenzitetu utakmica kao što sam već napomenuo, mislim da je to neizvodljivo jer na drugoj strani imamo kvalitetnog protivnika što je večeras bila Budućnost i u tome tražimo razloge poraza. Ostaje nam još malo vremena da se pripremimo za kup. Sigurno nismo pružili ono što smo hteli, postoje objektivni razlozi za tako nešto, ali ne treba se preterano kriti iza njih,

izjavio je trener Mege.

Foto: Budućnost VOLI