MEGA MOZZART PROTIV ZLATIBORA U ČETVRTFINALU KUPA RADIVOJ KORAĆ

Košarkaši Mega Mozzarta sastaće se sa ekipom Zlatibora u četvrtfinalu „Triglav Osiguranje Kupa Radivoj Korać“ koji će se održati od 17. do 20. februara u Nišu, odlučeno je na žrebu održanom u sali „Mediteran“ u hotelu „Kraun Plaza“ u Beogradu.

Mega će svoj četvrtfinalni meč igrati u četvrtak 17. februara od 21 čas, a ukoliko zabeleže pobedu, u polufinalu u subotu 19. februara od 17 časova će igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda mts – SPD Radnički d.o.o. 

U drugoj polovini žreba parovi su FMP Meridian – Borac (Čačak) i Partizan NIS – Borac Zemun, a finale je na programu u nedelju 20. februara od 21 čas.

Parove na žrebu su izvlačili treneri ženske i muške reprezentacije Srbije, Marina Maljković i Svetislav Pešić, zatim predstavnik sponzora takmičenja – predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Dragan Marković i gradonačelnica Niša, grada domaćina turnira Dragan Sotirovski, a po završenom žrebu, trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović je istakao da je kup teško takmičenje i da ukoliko ekipa nije na pravi način motivisana i koncentrisana, može da se desi kiks:

– Raduje me što je Niš domaćin turnira i lepe uspomene sa Kupa me vezuju za taj grad. Mislim da su jako dobri organizatori i niška publika je, bez obzira na klupsko opredeljenje, uvek pravila pravu košarkašku atmosferu i uvek sam se lepo osećao tamo. Kup jeste najbrže, ali daleko od toga da je jednostavno i da nije teško takmičenje. Utakmice u kojima se rešava da li prolaziš dalje ili ispadaš su jako teške, i ako nisi na pravi način motivisan i koncentrisan, može da se desi da napraviš kiks. Opština Čajetina u poslednjih desetak godina dosta ulaže u taj sport, prave respektabilne timove, Zlatibor je veoma dobar u KLS-u, imaju ozbiljan roster i siguran sam da ćemo meču pristupiti maksimalno ozbiljno,

izjavio je Jovanović.

Kapiten Mege Luka Cerovina je posle žreba izjavio da je Zlatibor kvalitetna ekipa i da zaslužuje svaki respekt:

– Kup je specifično takmičenje, igra se na jednu utakmicu, gde svako svakog može da pobedi i gde su iznenađenja moguća. Što se tiče našeg protivnika, igrao sam pre KLS protiv njih, pratim i ABA 2 ligu i smatram da su kvalitetna ekipa i da zaslužuju svaki respekt. Mi igramo dobro, nadam se da ćemo tako i nastaviti i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Kup. Sada nas očekuje malo zgusnut raspored, tri utakmice u sedam dana i potrudićemo se da iz toga izvučemo maksimum iz toga i da se spremimo za Kup,

izjavio je Cerovina.

Mega Mozzart je četiri puta igrala u finalu Kupa Radivoj Korać uz osvojen trofej 2016. godine.

Foto: KSS