JOVANOVIĆ: „ČESTITKE MOJIM IGRAČIMA, OSTAVILI SU POSLEDNJI ATOM SNAGE NA TERENU“

U utakmici 18. kola ABA lige koja je odigrana u Železniku, ekipa Mega Mozzarta je slavila protiv FMP-a sa 79:86 (13:25, 26:18, 15:22, 25:21). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su do pobede, iako bez nekolicine igrača, došli pošto su praktično vodili celu utakmicu i u nekoliko navrata odbili nalete domaće ekipe i na kraju nadoknadili poraz iz prvog dela regionalnog takmičenja.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa na kraju dobrim napadom i dobrom selekcijom šuta došla do pobede:

– I u najavi utakmice sam rekao da će se pitanje pobednika rešavati na fizičkom planu. Meč smo započeli fizički mnogo bolje od rivala. Odbrana je bila na zavidnom nivou, dobro smo trčali i bili smo dosta dobri u skoku u napadu. Međutim, utakmica se igra 40 minuta i FMP je uspeo da u delovima druge i treće četvrtine uspostavi svoju igru. Pre svega, izbacili su nas iz napada svojim agresivnim presingom. Igrali smo jako kratke napade, nismo uspevali da dođemo do protoka lopte što je usporilo našu igru. U isto vreme smo prestali da budemo agresivni i borbeni u odbrani što nas je krasilo u prvom delu. Razlog tome je što nismo dovoljno spremni zbog ove celokupne kovid situacije, ali smo malo većom rotacijom i čestim izmenama pokušavali da uđemo u stabilan ritam što nam je bilo potrebno. Uspeli smo u jednom trenutku da steknemo osetljiviju prednost. Međutim, pre svega njihovom upornošću na skoku u napadu i našim greškama, što su oni znalački koristili dobrim šutem za tri poena, primili smo tri trojke i meč su vratili u egal. Ali, uspeli smo na kraju da dobrim napadom i dobrom selekcijom šuta da dođemo do pobede. Čestitao bih FMP-u, na dosadašnjem delu sezone i poželeo dosta uspeha u nastavku. Za nas je ovo jako važna pobeda, prethodno kolo nismo bili na zavidnom nivou i zato čestitam mojim igračima, jer su stvarno ostavili poslednji atom snage na terenu,

izjavio je Jovanović.

Foto: KK FMP