JOVANOVIĆ: „IGRALI SMO ANGAŽOVANO DO SAMOG KRAJA, KLJUČNI ZA POBEDU SU BILI SKOK U NAPADU I POGOĐENA SLOBODNA BACANJA“

U prvom meču u novoj kalendarskoj godini Mega Mozzart je savladala Cibonu sa 93:89 (30:22, 15:22, 19:22, 29:23) i tako upisala šestu pobedu, dok su Zagrepčani pretrpeli 10. poraz. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u hali Mega Factory do veoma važnog trijumfa stigli posle izuzetno uzbudljive penal završnice i preokreta u poslednjih četiri minuta, kada su serijom 16:4 i ključnom trojkom Cerovine došli do pobede.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da su za pobedu ključni bili skok u napadu i pogođena slobodna bacanja:

– Čestitam mojoj ekipi koja je igrala angažovano do samog kraja, što sa nama često nije slučaj. Borili smo se do samog kraja i na tome zaista moram da čestitam mojim igračima, ali i Ciboni na fer i korektnoj igri i želim im mnogo uspeha u nastavku sezone. Utakmica je za nas krenula jako dobro, za dosta otvorenih šuteva, asistencija na zicer, ali ni ovog puta nismo imali kontinuitet. Ušli smo u sivu zonu iz koje smo teško izlazili. Imali smo problema sa sastavom jer su mnogi igrači odigrali meč sa samo jednim večernjim i jednim jutarnjim treningom. Sa druge strane Cibona je dosta eksperimentisala sa petorkama, igrali su sa pet malih igrača, dve četvorke i tada su nam pravili dosta problema u igri. Ušli smo u poslednja tri minuta za zaostatkom, ali uz koncentraciju u napadu smo pogodili otvorene šuteve. Ključni su bili skok u napadu i pogođena slobodna bacanja,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov