JOVANOVIĆ PRED UTAKMICU PROTIV CIBONE: „KLJUČ JE DA PRONAĐEMO RITAM POSLE NAŠE SITUACIJE SA KOVIDOM“

U nedelju 9. januara od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 15. kola ABA lige dočekati Cibonu u hali Mega Factory, gde će se utakmica odigrati u ograničenom kapacitetu, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Prethodne dve utakmice Mege u ABA ligi su odložene zbog velikog broja pozitivnih nalaza na Kovid-19 među igračima i stručnim štabom kluba, pa će meč protiv Cibone biti prvi od 19. decembra i utakmice sa Zadrom.

Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a izuzetno ograničen broj istih će moći da se preuzme u Hali Mega Factory u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Cibone istakao da će ključ biti da njegova ekipa pronađe ritam posle situacije sa Kovidom u kome je prethodno bila:

– Morao bih pre svega da se osvrnem na situaciju u prethodnih 20-ak dana, praktično smo bez utakmice, a preko 15 dana nismo mogli da treniramo u kompletnom sastavu zbog situacije sa Kovidom. I na utakmici protiv Cibone nećemo biti kompletni, Nikola Jović koji se poslednji zarazio Kovidom je još uvek u fazi oporavka. Obzirom na celu novonastalu situaciju, potpisali smo dva igrača, Aleksu Uskokovića koji će pojačati bekovsku liniju do kraja sezone, koja je posebno oslabljena izostankom Kazalona koji se povredio na utakmici protiv Splita zbog koje će odsustvovati još neko vreme, kao i iskusnog Borisa Savovića koji će pojačati unutrašnju liniju. Mi smo se u prethodnih nekoliko dana koliko-toliko kompletirali i pokušali da se u mikro ciklusu spremimo za veoma zahtevnu utakmicu protiv Cibone koja nas očekuje. U pitanju je jako mlada i talentovana ekipa koja je odlično vođena od strane mog kolege Vlade Jovanovića. Ključ utakmice će biti da pronađemo ritam posle ove situacije sa Kovidom pošto je sigurno je da će biti fizički zahtevna utakmica na šta ćemo morati da pronađemo način da odgovorimo,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart utakmicu protiv Cibone dočekuje sa skorom od pet pobeda i sedam poraza dok Cibona ima skor 5-9. Mega i Cibona su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 10-7 za Megu, a poslednji susret je bio u 2. kolu ABA lige ove sezone kada je Cibona slavila u Zagrebu sa 89:84. Mega je prethodna dva kola ABA lige propustila zbog velikog broja Kovid-19 nalaza u klubu, dok je Cibona u prošlom kolu na svom terenu izgubila od Mornara sa 65:82.

Krilni centar Mege Boriša Simanić istakao je da iako njegova ekipa nije bila kompletna na treninzima zbog Korone, na njima je da daju sve od sebe da odbrane domaći teren:

 – Očekuje nas jako teška utakmica, pogotovo imajući vidu u situaciju u kojoj smo bili u prethodnom periodu zbog Korone kada je najveći deo igrača i stručnog štaba bio van stroja iz tog razloga. Pamtimo poraz iz Zagreba gde smo vodili 17 razlike na poluvremenu i na kraju ispustili utakmicu. Iako nismo bili kompletni na treninzima, na nama je da damo sve od sebe da odbranimo domaći teren i ostvarimo pobedu, 

izjavio je Simanić.

Utakmica Mega Mozzart – Cibona igra se u nedelju 9. januara od 12 časova u Hali Mega Factory, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov