JOVANOVIĆ: „U DRUGOM POLUVREMENU SMO POKAZALI REAKCIJU, ALI NISMO IMALI SNAGE DA PRELOMIMO MEČ U NAŠU KORIST“

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 12. kola ABA lige izgubili od Zadra sa 70:72 (16:24, 16:22, 26:11, 12:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića tokom većeg dela meča bili su rezultatskom deficitu koju su u trećoj četvrtini uspelida stignu. U poslednjoj četvrtini je Mega imala i vođstvo, ali je u dramatičnom finišu ponestalo snage i malo sreće pa je Zadar poenima Kartera u poslednjoj sekundi stigao od pobede.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu pokazala reakciju, ali da u poslednjim minutima i pored korektne odbrane nije imala snagu da prelomi meč u svoju korist:

– Utakmicu nismo otvorili onako kako smo želeli i morali. Smanjena rotacija sa kojom već dugo već treniramo i igramo sigurno utiče na naše mečeve. Prvo poluvreme je sa naše strane u svim segmentima bilo mlako, pre svega u odbrani. U dosta slučajeva pod oba koša smo imali ničije lopte koje je na kraju ipak uzimao Zadar i napravio solidnu razliku. U drugom poluvremenu smo pokazali reakciju, ali u tim poslednjim minutima i pored više nego korektne odbrane nismo imali snage da meč prelomimo u našu korist. Čestitao bih Zadru na pobedi, a nama ostaje period pregrupisanja i spremanja za narednu utakmicu sa Partizanom,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov