JOVANOVIĆ: „OFANZIVNI SKOK NAM JE DONEO DOSTA TOGA DOBROG U DRUGOM POLUVREMENU“

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 11. kola ABA lige savladali Split sa 78:65 (20:12, 15:16, 22:22, 21:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u Hali sportova Ranko Žeravica su najveći deo utakmice imali prednost, ali su tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor Splita i došli do zaslužene pobede, pete u sezoni.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je ofanzivni skok doneo dosta dobrog njegovoj ekipi:

– Jako je teško izanalizirati utakmicu. Cele sedmice nismo uspeli da treniramo na adekvatan način. Nadali smo da ćemo da kompletiramo tim, ali ipak smo na ovoj utakmici igrali samo sa jednim plejom. Takođe, i tokom utakmice imali smo nepredviđenih olkolnosti i ta povreda Kazalona je dodatno smanjila našu rotaciju, pa je nivo naše agresivnosti bio smanjen zbog toga. Imali smo rano vođstvo, ali oni su našli način na niskom postu da nas kazne, pre svega preko Vuka. Ali, ofanzivni skok doneo nam je dosta toga dobrog u drugom poluvremenu, pre svega na polju samopouzdanja pa smo ubacili neke otvorene šuteve koje smo u prvom poluvremenu promašili. Čestitao bih Splitu na zaista fer igri i borbi i poželeo bih im mnogo sreće u nastavku lige. Čestitam i mojim momcima na pobedi. Ne mogu da budem zadovoljan igrom, ali neka ova utakmica bude šlagvort i razlog da se sledeće sedmice bolje pripremimo za naredno kolo,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov