U NEDELJU NOVI MEGIN MATINE, JOVANOVIĆ: „ENERGIJOM I MLADOŠĆU DA SE SUPROTSTAVIMO ISKUSTVU SPLITA“

U nedelju 12. decembra od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 11. kola ABA lige dočekati Split, a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 i u skladu sa propisima, odigrati u ograničenom kapacitetu u Hali sportova Ranko Žeravica, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a ograničen broj istih će moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa mora energijom da se suprotstavi iskustvu Splita:

– Čeka nas zahtevna utakmica protiv tima koji bez obzira na rezultate u ABA ligi, pruža jako dobre partije u hrvatskom prvenstvu. Sigurno je da će ekipa Splita doći jako motivisana. ABA liga je ove godine veoma interesantna, većina ekipa na tabeli se nalazi u jednoj ili dve pobede razlike. Svaka utakmica je važna i jedna pobeda može da te odvede u gornji deo tabele, kao što i poraz može na loš način da utiče na tvoj plasman. Split ima nešto promenje ekipu u odnosu na prošlu sezonu, gde iskusni hrvatski igrači čine okosnicu tima, pre svega mislim na Žganeca i Ukića. Mi tom iskustvu moramo da se suprotstavimo energijom, mladošću i konstantnom igrom na oba kraja terena i da pokušamo da budemo bolji nego što smo bili protiv Mornara u Baru,

izjavio je trener Mege.

Mega i Split su se do sada sastali dva puta u regionalnom takmičenju uz skor 1-1, a poslednji susret je bio u 22. kolu ABA lige prošle sezone kada je Split slavio na domaćem terenu sa 74:65. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je izgubila na gostovanju Mornaru sa 79:75 dok je Split poražen na domaćem terenu od Borca sa 66:80.

Kapiten Mege Luka Cerovina je pred utakmicu protiv Splita izjavio da ove godine domaći teren mnogo znači njegovoj ekipi:

 – Očekuje nas važna utakmica posle tesnog poraza od Mornara. Protiv Splita igramo na domaćem terenu koji nam mnogo znači ove sezone i uz dobru energiju, nadamo se novoj pobedi i nastavku borbe za plej-of,

izjavio je Cerovina.

Utakmica Mega Mozzart – Split igra se u nedelju 12. decembra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov