FANTASTIČNA MEGA BROJALA DO 104 PROTIV NEMOĆNE CEDEVITA OLIMPIJE

Fantastična igra Mege, Cedevita Olimpija ispraćena sa 104 poena!

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 9. kola ABA lige nakon fantastične igre ubedljivo savladali Cedevita Olimpiju sa 104:75 (27:15, 23:19, 33:21, 21:20). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u Hali sportova Ranko Žeravica odigrali nestvarno na obe strane terena, gde gostima iz Ljubljane nijednog trenutka nisu pružili šansu da se vrate u utakmicu, pa sa na kraju i više nego zasluženo slavili sa 29 poena razlike. Trener Mege na ovoj utakmici nije mogao da računa na Borišu Simanića i Nikolu Jankovića.

Najbolji u redovima Mege su bili Matej Rudan sa 23 poena i 8 skokova, kao i Nikola Jović sa 16 poena, 9 skokova i 7 asistencija. U gostujućoj ekipi se istakao Jaka Blažič sa 26 poena.

Posle devet odigranih kola regionalnog takmičenja Mega Mozzart ima skor 4-5 dok je Cedevita Olimpija zabeležila pet pobeda i četiri poraza. Mega će posle pauze zbog FIBA prozora u narednom kolu u subotu 4. decembra gostovati Mornaru.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Kazalon, Jović, Rudan i Balcerovski. Sjajna odbrana Mege na početku utakmice koja uz nekoliko ukradenih lopti vodi sa 7:0 posle tri minuta igre. Pulen postiže trojku za goste, ali su Jović i Rudan precizni na drugoj strani za prednost Mege 15:5. Mega je sjajna na skoku u napadu pa Ružencev poeintira iz drugog i trećeg napada. Gosti iz reketa i sa linije slobodnih bacanja ne dopuštaju dalje odlepljivanje, ali Ružencev trojkom iz ugla u poslednjoj sekundi donosi prednost Megi 27:15.

U pauzi između prve i druge četvrtine publika u Hali sportova je velikim aplauzom pozdravila igrače Košarkaškog kluba u kolicima Mega Despot a tom prilikom je najmlađi igrač ekipe Pavle Marić uručio prigodan poklon Generalnom menadžeru Mege Goranu Ćakiću.

„Alej-up“ zakucavanje Matkovića na početku druge četvrtine pa Mega stiže do plus 14. Gosti sa distance pokušavaju da se vrate u igru, ali Mega odbija nalet uz raspoložene Jovića i Rudana. Gostujuća ekipa je uspela i finišu da spusti razliku na 11 poena, ali Balcerovski pogađa sa poludistance a potom Đurišić i za tri poena, pa Mega vodi na poluvremenu sa 50:34.

Tokom pauze na poluvremenu je održano takmičenje u šutiranju sa pola terena za LCD TV, poklon kompanije Tehnomanija, a upravo je srećni navijač Mege, koji se koicindencijom zove kao i trener Mege Vladimir Jovanović, bio precizan pa je posle utakmice otišao kući sa vrednom nagradom.

Sjajan početak treće četvrtine za Megu koja sa dve trojke i zakucavanjem Rudana vodi 60:34. Mega ne staje, Smit za tri i iz ulaza, i Đurišić sa slobodnih bacanja donose ogromnih plus 31, 67:36. Cedevita Olimpija trojkama uspeva da smanji razliku na 20 poena. Cerovina pogađa za tri a potom i još tri sa slobodnih bacanja, da bi Ružencev sjajnim zakucavanjem pod faulom i sa linije slobodnih bacanja postavio rezultat na kraju treće četvrtine, 83:55.

U poslednjoj četvrtini pobeda Mege nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a uz požrtvovanu igru i mnoštvo lepih akcija i poteza, Mega je na kraju slavila sa velikih 104:75.

Mega Mozzart: Balcerovski 6 (9 skokova), Vujić 2, Ružencev 13, Jović 16 (9 skokova, 7 asistencija, indeks 27), Rudan 23 (8 skokova, indeks 27), Kočović 2, Smit 11, Cerovina 11, Matković 5, Kazalon 8, Đurišić 7, Bogavac.

Cedevita Olimpija: Pulen 4, Edžim 5, Murić 3, August, Blažič 26, Hodžić 6, Ščuka 3, Dimec 9, Radovanović, Karmajkl 4, Rupnik 15.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović