PETRUŠEV NASTAVLJA KARIJERU U ŠAMPIONU EVROLIGE

Petrušev nastavlja karijeru u šampionu Evrolige!

Sada već bivši centar Mega Basketa Filip Petrušev nastaviće karijeru u ekipi Anadolu Efesa pošto je potpisao ugovor sa šampionom Evrolige. Petrušev je posle sjajne sezone kao jedini košarkaš iz ABA lige na ovogodišnjem draftu izabran kao 50. pik od strane Filadelfije.

Filip Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i igra na poziciji centra. U Megu je došao prošlog leta iz redova NCCA koledža Gonzaga, gde je pre toga proveo dve godine. Iza sebe ima sjajnu sezonu gde je u ABA ligi dobio tri priznanja, za najkorisnijeg igrača, najboljeg strelca i za najvećeg prospekta. U regionalnoj ligi je u proseku beležio 23,7 poena, 7,6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 28. U Superligi je Mega stigla do finala, a Petrušev je u proseku imao 15,8 poena i 6,9 skokova uz sjajan procenat šuta za tri poena, 54,2%.

Petrušev je u međuvremenu i debitovao za A reprezentaciju Srbije, gde je u kvalifikacijama za Evrobasket i Olimpijske igre u proseku beležio 18,5 poena i 5,6 skokova po utakmici.

Hvala na svemu i srećno Filipe!

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov