MEGA U PETAK ZA PRODUŽETAK FINALNE SERIJE SA ZVEZDOM

U petak 11. juna od 20 časova Mega Soccerbet će dočekati Crvenu zvezdu mts u okviru druge utakmice finala plej-ofa Superlige, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali Mega Factory. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno zaostaju 0-1 u finalnoj seriji koja se igra na dve pobede pa će utakmica u petak biti prilika da se izbore za majstoricu.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa treba da izvuče pouke iz prethodne utakmice sa Zvezdom i da se, pre svega, energetski pokaže u boljem svetlu:

– Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou. Mi smo juče u pojedinim trenucima kada smo i uspeli da napravimo uspešnu odbranu, padali na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu i sa tih 10 kojih su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada, da znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu. U svakom slučaju, trebamo da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje,

izjavio je Vladimir Jovanović.

Crvena zvezda vodi u finalnoj seriji sa 1-0. Finalna serija se igra na dve pobede, a ukoliko Mega izbori trijumf u petak, majstorica će biti na programu već u nedelju 13. juna od 20:30 časova u hali Aleksandar Nikolić. 

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da je osnovna stvar da igrači mege budu čvršći u kontaktu i bolji u zagrađivanju:

– Očekuje nas druga utakmica finalne serije. U prvoj nismo dobro odreagovali od samog početka utakmice, gde je Zvezda nametnula svoj ritam i tu se jasno videlo da su cele godine igrali jake utakmice u Evroligi. Na svakoj posedu, na svakom skoku u napadu su bili brži, odlučniji i agresivniji od nas i to je od samog starta napravilo veliku razliku na njihovu stranu. Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su sa druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena. Verujem da će u petak igrati isto ili vrlo slično kao u prvoj utakmici, a naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade sa jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena. Ukoliko uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje,

izjavio je Tepić.

Utakmica Mega Soccerbet – Crvena zvezda mts se igra u petak 11. juna od 20 časova u Hali Mega Factory bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov