JUNIORI MEGE OTPUTOVALI U VALENSIJU NA FINALNI TURNIR JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega Soccerbet-a su otputovali u Valensiju gde će se od 3. do 6. juna takmičiti na finalnom turniru juniorske Evrolige. Juniori Mege su stalni učesnici F8 Euroleague Basketball „Adidas Next Generation Tournament“ od finalnog turnira koji je 2016. godine održan u Berlinu, a ovogodišnje učešće na F8 su obezbedili trijumfom na kvalifikacionom turniru koji je održan u februaru u Železniku.

Mega se nalazi u grupi B sa ekipama Barselone, Valensije i Stelazure, a prvu utakmicu igraće u četvrtak 3. juna od 18 časova protiv domaćina turnira Valensije. U grupi A igraju Real Madrid, Crvena zvezda mts, Žalgiris i ASVEL. Pobednici obe grupe će se sastati u finalu u nedelju od 11 časova.

Trener juniora Mege Dragoljub Avramović će u Valensiji na Finalnom turniru na kome učestvuju igrači rođeni 2003. godine i kasnije, moći da računa na sledećih 12 igrača: Nikola Jović, Nikola Đurišić, Oleksandr Kobzistij, Danilo Labović, Andrija Vučurović, Filip Stanojević, Mihailo Milutinović, Nikola Đapa, Radovan Kompirović, Ahmet Jonović, Luka Bogavac i Tomislav Ivišić.

Pred put u Valensiju, trener juniora Mege Dragoljub Avramović koji je nedavno produžio ugovor sa klubom na još dve godine, istakao je F8 turnir juniorske Evrolige kruna sezone:

– Radili smo naporno cele godine, postigli smo odlične rezultate, ali ne želimo da tu stanemo. Finalni turnir juniorske Evrolige u Valensiji je kruna naše sezone, jedva čekamo da počne i nadamo se da ćemo na najbolji način predstaviti naš klub, igrače i naš rad,

izjavio je Avramović.

Juniori Mege iza sebe trenutno imaju fantastičnu sezonu. Posle već pomenutog trijumfa na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u februaru u Železniku, u mesecu maju su osvojena još dva trofeja. Prvo je osvojena titula prvaka Srbije sa samo dva poraza u sezoni uz ubedljive pobede na finalnom turniru Roda Juniorske lige Srbije koji je održan u Užicu. Nakon toga, juniori Mege su osvojiili i juniorsku ABA ligu pošto su zaležili sve tri pobede na F8 koji je održan u Čajetini.

Raspored:

četvrtak 3. jun, 18:00: Valensija – Mega Soccerbet
petak 4. jun, 13:00: Mega Soccerbet – Stelazura
subota 5. jun, 16:00: Barselona – Mega Soccerbet
nedelja 6. jun, 11:00: finale

Srećno momci!

Foto: Mega Soccerbet