JUNIORI MEGE DOMINANTNO DO TITULE PRVAKA SRBIJE!

Juniori KK Mega Soccerbet su prvaci Srbije!

Juniori Mege su u finalu Finalnog turnira Roda Juniorske Lige Srbije posle sjajne igre savladali domaćina turnira ekipu Slobode iz Užica sa 89:73 (28:18, 15:18, 23:17, 23:20) i tako osvojili prvu titulu juniorskog prvaka Srbije u klupskoj istoriji. Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su rano u meču došli do sigurne prednosti koju su uspešno kontrolisali celi tok utakmice i na kraju su zasluženo došli do pobede i pehara prvaka Srbije.

Najefikasniji u redovima juniora Mege su bili Nikola Jović sa 21 poenom i Nikola Đurišić sa 20, a odličan je bio i Oleksandr Kobzistij sa 19 poena i 15 skokova. U ekipi Slobode se istakao Petar Bogićević sa 26 poena.

Juniori Mege su do titule došli uz samo dva poraza u celoj sezoni a na finalnom turniru su u proseku pobeđivali protivnike sa 26 poena razlike. U februaru su i trijumfom na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu obezbedili plasman na F8 koji će se od 3. do 6. juna održati u Valensiji.

Za najboljeg igrača Finalnog turnira je proglašen Nikola Jović koji je na tri utakmice imao 84 indeksna poena, a bio je i najbolji strelac sa 66 poena. Takođe, Jović je izabran i u najbolju petorku lige.

Treće mesto je osvojila ekipa Dynamic VIP Pay pobedom nad Crvenom zvezdom mts 60:54.

Trener juniora Mege Dragoljub Avramović posle pobede u finalu nije mogao da sakrije veliko zadovoljstvo prikazanim u ova tri dana Finalnog turnira:

– Radili smo naporno cele godine i apsolutno zasluženo smo osvojiil domaće prvenstvo. Ono što je najlepše od svega je da je svaki igrač od početka do kraja dao svoj doprinos ovoj tituli i napredovao u svakom segmentu svoje igre. Idemo dalje, sezona nije završena, čekaju nas završnice preostalih takmičenja,

izjavio je Avramović.

Mega je odlično započela utakmicu i već sredinom prve četvrtine došla do osetnije prednosti, 19:5 uz nekoliko atraktivnih zakucavanja i rampi. Sloboda uspeva da pogodi nekoliko teških šuteva pa je rezultat posle 10 minuta igre 28:18. Prišla je ekipa Slobode na pet poena zaostatka početkom druge četvrtine, uspela je Mega da odbije napad i vrati dvocifrenu prednost, ali domaća ekipa trojkom spušta razliku na sedam poena na poluvremenu, 43:36 za Megu.

Brzo je Mega vratila dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini uz potpunu kontrolu skoka, pa je pred poslednjih 10 minuta igre imala plus 13, 66:53. U poslednjoj četvrtini je Mega imala snažan odgovor na svaki nalet domaće ekipe, a serijom trojki je ta prednost i narasla do 20 poena, da bi konačan rezultat bio 89:73 za ekipu Mege.

Mega Soccerbet: Labović 4 (7 asistencija), Kompirović, Jović 21 (8 skokova, 6 asistencija), Kobzistij 19 (15 skokova, indeks 38), Milutinović, Vučurović 7, Đurišić 20 (6 skokova, 6 asistencija), Avlijaš, Jonović, Đapa, Mušikić 16, Stanojević 2.

Sloboda: Bogićević 26, Marić, Anđić, Đurić 1, Vidaković, Aksentijević 14, Grujičić, Matić 11, Alajbegović 1, Bošković 14, Blagojević 6, Marković.

Foto: KK Sloboda Užice