JUNIORI MEGE ZAUSTAVILI I LOKOMOTIVU, PROTIV BUDUĆNOSTI ZA FINALE ANGT KVALIFIKACIJA

Juniori KK Mega Soccerbet su zabeležili i drugu pobedu na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige koji se održava u hali FMP u Železniku pošto su u utakmici 2. kola B grupe ubedljivo savladali Lokomotivu Kubanj sa 98:71 (30:15, 27:19, 27:19, 14:18). Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su od samog starta utakmice odigrali energično i kvalitetno u odbrani, te su vrlo brzo stekli ubedljivu prednost koju nisu ispustili do kraja meča.

Najefikasniji u redovima juniora Mege su bili Nikola Jović i Nikola Đurišić sa po 21 poenom. U ekipi Lokomotive Kubanj se istakao Lev Kuzmenko sa 19 poena.

Mega Soccerbet će u subotu odigrati i drugi meč u danu, ukupno treći na turniru i to od 20 časova protiv Budućnosti VOLI a ovaj duel će odlučiti i koja ekipa će se plasirati u finale turnira koje je na programu u nedelju od 20 časova.

Mega je otvorila utakmicu serijom 14:2 sa puno energije i poena iz kontri pa je prednost rasla iz minuta u minut. Mnoštvo atratkivnih poteza i zakucavanja je viđeno i u drugoj četvrtini pa se na poluvreme otišlo sa 23 poena prednosti za Megu

U nastavku utakmice je Mega zadržala visok tempo utakmice a u poslednjoj deonici su priliku dobili i igrači sa klupe, ali nijednog trenutka ubedljiva pobeda Mege nije dolazila u pitanje.

Mega Soccerbet: Labović 12, Milutinović 15, Kompirović 3, Jović 21 (8 skokova, indeks 29), Đurišić 21 (6 asistencija, indeks 31), Vučurović 3, Avlijaš 1, Jonović, Dožić, Đapa 2, Stanojević 6, Kobzistij 14.

Lokomotiv Kubanj: Gruševski 6, Kušneruk, Ščetinin, Evdokimov 8, Jusupov 2, Orešnikov, Kuzmenko 19, Volkov 9, Šejanov 7, Vediščev 9, Tihonenko 3, Nijagu 8.

Foto: Đorđe Kostić/Crvena zvezda mts