SLAB ŠUT ZA TRI ZA PORAZ MEGE U SPLITU UZ ODLIČAN ABA DEBI JOVIĆA

Slab šut za tri Mege za poraz u Splitu!

Mega Soccerbet je u utakmici 22. kola ABA lige izgubila na gostovanju Splitu sa 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali odličnu prvu četvrtinu u Maloj dvorani KK Split kada su postigli 30 poena, ali su ih slab šut za 3 poena (2 od 22) kao i nekoliko promašenih slobodnih bacanja u poslednjoj četvrtini previše koštali pa je domaća ekipa zabeležila trijumf.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 22 poena i Marko Simonović sa 15. Posle debija za prvi tim u Kupu Radivoja Koraća, svoje prve minute u ABA ligi je zabeležio Nikola Jović (17) koji je za odigrao sjajan meč te je za 21 minut imao 10 poena i devet skokova za indeks korisnosti 23. U ekipi Splita je nezaustavljiv bio Roko Leni Ukić sa 29 poena.

Posle 22 odigrana kola ABA lige Mega Soccerbet ima 14 pobeda i osam poraza dok Split ima skor 7-15. U narednom kolu u nedelju 28. marta od 12 časova Mega Soccerbet će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Partizan NIS.

Mega je započela meč sa sledećom petorkom: Smit, Tepić, Jović, Simonović, Petrušev. Svoje prve minute u ABA ligi beleži Jović koji na startu utakmice pogađa ulaz pod faulom. Split poenima sa distance dolazi do vođstva, ali Petrušev i Jović iz reketa vraćaju egal. Igra se u serijama, Luković sa pet vezanih poena donosi plus pet Splitu, da bi Mega odmah odgovorila serijom 0:9 za vođstvo 16:20. Mega opet uspeva odmah da odgovori na seriju Splita i to sjajnim zakucavanjima Matkovića za 21:28 a rezultat posle prve četvrtine je 24:30.

Odlična saradnja Smita i Petruševa na početku druge četvrtine za već 14. poen centra Mege. Nekoliko praznih minuta Mege u napadu je usledilo, Split je prišao na 32:34, ali je Mega dobrom odbranom sačuvala vođstvo. Puno je promašaja na obe strane pa je rezultat 34:36 stajao neko vreme nepromenjen. Finiš poluvremena je pripao domaćoj ekipi koja trojkom Lukovića vodi 42:40 posle 20 minuta igre.

Jović vezuje dugu dvojku i trojku za vođstvo Mege početkom treće četvrtine, ali Split sa dve trojke vraća prednost 55:51. Mega je više od četiri minuta držala Split bez poena, da bi poenima Simonovića prešla u vođstvo. Ipak, nedostatak koncentracije u finišu četvrtine Split kažnjav preko Ukića pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 60:57.

Promašena slobodna bacanja i šuteve za tri poena Mege domaća ekipa uspeva da kazni i da stigne do plus 8, 67:59. Više od pet minuta je Mega posle toga držala domaću ekipu bez poena, ali sa druge strane u napadu nije uspela da to materijalizuje u dovoljnoj meri pošto je u dva navrata maksimalno prišla na četiri poena. Dva faula u napadu Mege domaća ekipa uspeva da kazni te poenima Ukića i Lukovića postavlja konačan rezultat 74:65.

Split: Đoković 11, Perković 5, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo, Ukić 29, Marčinković 9, Čampara, Babić, Vranković, Luković 16, Marić 2.

Mega Soccerbet: Jović 10 (9 skokova, indeks 23), Mišković, Smit 4 (8 asistencija), Petrušev 22 (7 skokova), Tepić 2, Kljajević, Momirov 2, Simonović 15 (11 skokova), Cerovina, Matković 6, Kazalon 4, Langović.

Foto: KK Split/Ivica Čavka