MEGA SOCCERBET U DERBIJU KOLA U NEDELJU DOČEKUJE MORNAR

U nedelju 7. februara od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 18. kola ABA lige dočekati ekipu Mornara, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Posle odlične partije uprkos porazu u prošlom kolu od Crvene zvezde mts, Mega će u nedelju protiv trenutnog lidera ABA lige pokušati da dođe do pobede koja bi imala veliki značaj za ekipu.

Pomoćni trener Mege Vladimir Zlatanović koji je u prethodnom kolu na klupi privremeno menjao Vladimira Jovanovića koji je zbog Kovid-19 virusa u izolaciji, pred utakmicu sa Mornarom je istakao da Mega mora biti fokusirana na defanzivne zadatke svih 40 minuta utakmice:

– Mornar je napravio veoma respektabilan sastav za ovu sezonu sa jasnim ciljevima za visok plasman u oba takmičenja. Ulaskom u Top 16 fazu Evrokupa već su ispunili jedan cilj a sigurno je da igrama u dosadašnjem delu sezone u ABA ligi pokazuju da su jedan od favorita za osvajanje. Mornar gaji napadački stil igre i samim tim je jasno da moramo biti jako fokusirani na defanzivne zadatke svih 40 minuta, te uz kontrolisanu i pametnu igru u napadu mislim da možemo da odigramo jednu dobru utakmicu,

izjavio je Zlatanović.

Posle 17 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 11-6 dok Mornar ima 13 pobede i tri poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale osam puta u ABA ligi uz skor 5:3 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru petog kola ove sezone, Mornar je slavio u Baru sa 80:73.

Bek Mege Malkolm Kazalon istakao je da Megu u nedelju očekuje izuzetno bitna utakmica:

– U nedelju igramo veoma bitnu utakmicu protiv Mornara koji igra odlično ove sezone u ABA ligi. Imaju izuzetno kvalitetnu ekipu popunjenu sjajnim igračima na svim pozicijama. Moramo da budemo koncentrisani i borbeni svih 40 minuta utakmice ukoliko želimo da dođemo u priliku da ostvarimo trijumf i tako nastavimo borbu za plej-of,

izjavio je Kazalon.

Utakmica Mega Soccerbet – Mornar se igra u nedelju 7. februara od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov