JOVAN NOVAK NASTAVLJA KARIJERU U ŠPANIJI

Plejmejker Mege Jovan Novak nastaviće karijeru u Španiji pošto je potpisao ugovor sa Fuenlabradom.

Novak je po drugi put zaigrao u dresu Mege kada je krajem oktobra potpisao ugovor sa klubom. Jovan Novak je imao velikih zasluga u dobrim rezultatima Mege pošto je u proseku beležio 6.4 poena, 3.6 skokova i 5.5 asistencija. Ovo mu je bio drugi boravak u Megi posle sezone 2016/17, a na rastanku sa klubom, Novak je imao samo najlepše reči:

– Iskren da budem osećanja su mi pomešana. Srećan sam zbog prilike da nastavim karijeru u najjačoj ligi u Evropi, a pomalo i tužan što napuštam Megu. Neopisiva energija koju pružaju momci iz ekipe, trener Vlade i stručni štab, zaista je posebna. Sjajno sam se osećao u ovom timu. Izrazito sam zahvalan klubu na pruženoj šansi i veri u mene i moju igru, verujem da će Mega nastaviti da niže uspehe kao i do sada, tome se nadamo svi zajedno. Puno uspeha im želim u nastavku sezone i hvala im na svemu još jednom,

izjavio je Novak.

Jovan Novak je rođen 8. novembra 1994. godine u Vršcu, visok je 188 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Seniorsku karijeru je počeo 2012. godine u Vršcu a pored Mege u sezoni 2016/17, nastupao je još za Radnički iz Kragujevca, Vojvodinu, Turov (Poljska), Metalac, MKS Dabrova Gornica (Poljska) i Miteldojčer (Nemačka) sa kojim je bio najbolji asistent nemačkog prvenstva sa prosekom od 8.9 asistencija po meču.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije je 2013. godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina a naredne godine sa mladom reprezentacijom i bronzu na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Hvala na svemu i srećno Joco!

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov